Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Basisschool Het Zand in actie voor het Rode Kruis Utrecht
12 juni 2015 |

Basisschool Het Zand in actie voor het Rode Kruis Utrecht

​Ieder jaar zamelt OBS Het Zand rond de kerst geld in voor een goed doel. Dit jaar mocht de Kinderraad, samen met alle andere kinderen van school, bepalen welk goede doel dat zou worden. De “genomineerden” waren: KIKA, Het Rode Kruis & KPN Klassencontact. Na een presentatie over de verschillende goede doelen mochten de kinderen stemmen welk goed doel ze het beste vonden. Uiteindelijk stemden de meeste kinderen op het Rode Kruis.

Verslag van Rosa Toffolo                                 


Om geld in te zamelen gingen de klassen en kinderen allemaal klusjes doen. Auto’s wassen, lege flessen inzamelen, koekjes bakken en nog veel meer.  De groepen hebben hard hun best gedaan en in totaal is er een bedrag van 2500 euro opgehaald. Dit gaat naar het Rode Kruis. Die gaan van dat geld weer allemaal mensen helpen over de hele wereld!


Op dinsdag 9 juni om 11.00 uur was de Kinderraad aanwezig in de theaterzaal. Samen met meester Karl (adjunct directeur) hebben zij de cheque uitgereikt aan San van der Molen (portefeuille Communicatie) en Britte Visker (portefeuille Vrijwilligersmanagement en Jongeren). Meester Karl heeft verteld wat de kinderen van OBS Het Zand allemaal hebben gedaan om geld in te zamelen. Bijvoorbeeld een sponsorloop, koekjes bakken en verkopen, een loterij en nog veel meer acties.


Meester Karl noemde ook specifiek nog even de groep van meester Erik. Zij hebben met de klas het grootste bedrag opgehaald. Meer dan 300 euro. Heel knap!


Daarna mocht de kinderraad naar voren komen samen met Britte en San van het Rode Kruis. De kinderraad mocht de cheque overhandigen aan Britte en San. Ze waren heel dankbaar dat onze school zo’n groot bedrag bij elkaar heeft verzameld. Daarna hebben Britte en San vertelt wat het Rode Kruis wereldwijd doet, maar ook hier in Nederland en in Utrecht.
Het Rode Kruis was heel blij met onze inzet. We kregen een groot applaus.

Bestuursleden-RodeKruisUtrecht-ontvangen-cheque-van OBS-HetZand.jpg 

Onderschrift bij de foto:
Op dinsdag 9 juni kwamen San van der Molen en Britte Visker, twee bestuursleden van het Rode Kruis, bij ons op school om de cheque van 2500 euro in ontvangst te nemen.
Rode-Kruis-Utrecht-ontvangt-cheque-van-OBS-HetZand.jpg
Rode Kruis Utrecht ontvangt cheque van basisschool Het Zand