Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Aftrap nieuw project - de Rode Kruis-Strippenkaart
9 september 2013 |

Aftrap nieuw project - de Rode Kruis-Strippenkaart

‚ÄčOp 14 september a.s. lanceert het Rode Kruis Utrecht Midden op de Happening Hoograven een nieuw project: de Rode Kruis-Strippenkaart.

Met dit project bieden wij ouderen kortdurende, praktische ondersteuning om daarna zelfstandig verder te kunnen. In maximaal vijf afspraken helpt een vrijwilliger de oudere bij zijn of haar concrete hulpvraag. Om zo bijvoorbeeld te leren omgaan met een iPad, of te leren reizen met een OV-chipkaart.

Op deze manier willen wij ouderen meer zelfredzaam maken en meer betrekken bij de maatschappij. Daarnaast bieden wij de groep vrijwilligers die zich niet kan vastleggen voor een langere tijd, maar zich wel graag wil inzetten voor de oudere medemens in hun wijk, een mogelijkheid om hun steentje bij te dragen.

Ook iets voor u?

Het Rode Kruis Utrecht Midden staat a.s. zaterdag 14 september met een stand op de Happening Hoograven, van 10:00 -16:00 uur. Daar bent u van harte welkom voor al uw vragen en verdere informatie.

Uiteraard kunt u tijdens kantooruren ook contact opnemen met projectcoördinator Nel Bakker of met projectmedewerker Naomi Brink via ons telefoonnummer 030 - 252 01 34 of via strippenkaart@rodekruisutrechtmidden.nl