Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Nieuws Tracing spreekuur 7 februari vervalt
31 januari 2011 |

Tracing spreekuur 7 februari vervalt

Op maandag 7 februari aanstaande vervalt het tracing spreekuur op het kantoor van het Rode Kruis Utrecht.

U kunt voor deze week wel een afspraak maken. Belt u dan met 06 13 82 41 73 (voicemail) of stuur een mail aan tracingutrecht@redcross.nl

Tracing: De missing link tussen mensen die elkaar kwijt zijn.
Bij oorlogen of rampen zien we op de tv steeds het Rode Kruis als hulpverlener nadrukkelijk in beeld. Wat we niet zien is de rol achter de schermen. Een rol die ver na het einde van een oorlog of het herstel van een ramp nog door vrijwilligers wordt vervuld. Het gaat hier om het opsporen van vermiste personen, internationaal tracing  genoemd.
Tracing is een kerntaak van het Nederlandse Rode Kruis. Verspreid over het land houden zich hiermee enkele tientallen teams van vrijwilligers bezig. In de provincie Utrecht is het tracingteam ondergebracht bij het district Utrecht Midden. Sinds 1995 houdt het tracing team onafgebroken elke maandagmiddag van twee tot vier uur een inloopspreekuur. Het maken van een afspraak is dus niet nodig, tenzij er een tolk nodig is voor een andere taal dan een van de moderne (Frans, Duits of Engels). In veel gevallen zorgt de cliĆ«nt zelf voor hulp door een vriend of vriendin die kan helpen, mee te nemen. 
Het tracingteam Utrecht beschikt over folders in diverse talen. Het bezoek-spreekuur is iedere maandag van 14:00 tot 16:uur op de Koningsweg 2 te Utrecht.