Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Utrecht Actueel Actie-schoenen bij Rode Kruis aangekomen

Actie-schoenen bij Rode Kruis aangekomen

Vandaag zijn ongeveer 800 paar schoenen afgeleverd bij het Rode Kruis in Utrecht. De schoenen-inzameling was een initiatief van Radio M, Culturele Zondagen en de Winkel van Sinkel. Via de radio werden alle Utrechters opgereoepen hun oude schoenen te brengen naar het pand vna RTV Utrecht of naar de Winkel van Sinkel. Daar is ruim gehoor aan gegeven.
 
Op zondag 13 november vond al de officiele overhandiging plaats van de schoenen. Door Sinterklaas, aan Stef van Leeuwe, voorzitter van het Rode Kruis Utrecht Midden. In de Winkel van Sinkel ontving de voorzitter uit handen van SInterklaas een prachtig paar bruine schoenen, voor de Sint toch geen handige kleur om te dragen. In de vitrines van de Winkel van Sinkel prijkten op dat moment al de vele paren schoenen die waren binnengebracht.

Uitgifte van de schoenen

Op zaterdag 17 oktober kan iedereen die een extra paar schoenen kan gebruiken de schoenen komen ophalen bij de Boe(k)tiek, de tweedehands winkel van het Rode Kruis. De Boe(k)tiek bevindt zich in het gebouw van het Rode Kruis, aan de Koningsweg 2 in Utrecht en is elke zaterdag geopend van 10.00 - 13.00 uur.