Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Urk Actueel Nieuws Rode Kruis vrijwilliger hielp bij de windmolenloop!
8 augustus 2012 |

Rode Kruis vrijwilliger hielp bij de windmolenloop!

Het was een bijzonder gezicht woensdagavond. Brassband Valerius haalde de lopers van de GBU Windmolenloop feestelijk binnen. Met toepasselijke nummers zorgden ze voor een bijzondere sfeer. Of de lopers dit echt in de gaten hadden is nog maar de vraag. De omstandigheden vielen namelijk niet mee. Achter de dijk was de wind gaan liggen en liep de temperatuur snel op. Winnaar Peter Gnodde kwam daardoor niet aan een nieuw PR.

De meeste lopers moesten terug in tempo. Helaas werd Hilleke Snoek onwel achter de dijk. Vaste vrijwilligster van het Rode Kruis, Alida de Vries, was snel ter plaatse en kon adequaat ingrijpen. Het ambulancepersoneel nam het daarna over, inclusief vervoer naar het ziekenhuis. Daar moest ze een nacht ter observatie blijven.
Het was inmiddels duidelijk dat de meeste lopers niet aan de tijden van de vorige keer konden komen. Peter Gnodde was weer van de partij en ging er gelijk met de winst vandoor. Hij finishte ruim onder het half uur in 29.24. Heel stiekem had Peter misschien nog wel aan een PR in een 28’er gedacht, maar daarvoor was het toch iets te warm. 
 
Nummer twee en winnaar van de eerste editie Tjeerd Popkema liep ook een prima wedstrijd in 30.16. Nummer drie in de wedstrijd en eerste bij de veteranen deed voor het eerst mee: Fred Reitsma liep 30.47. Jan Loosman (31.24) en Jan Sinke (31.32) presteerden optimaal door een PR te lopen. Dit deed bij de dames ook Jacolien Ruizendaal, in 34.04. Zij is met afstand de snelste vrouw van Urk en weet zich nog telkens te verbeteren door in het gehele deelnemersveld de achtste plek te bemachtigen. Anna Mazereeuw werd tweede bij de dames in 37.13 en had nog de energie voor een imposante eindsprint. Bij de veteranen was Willem de Vries nummer twee en snelste Urker in 34.50. Concurrent Kees Post was afwezig, maar in dit klassement komen nog diverse lopers in aanmerking voor de bovenste plaatsen.​
​