Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Urk Actueel Nieuws Receptie en open dag een succes!
18 mei 2012 |

Receptie en open dag een succes!

mooi weer en publiekstrekkers als First Responder-auto en brandweer; het stond garant voor een goedbezochte open dag. Het Rode Kruis vierde zaterdag haar zestigjarig jubileum en aan de uitnodiging om een kijkje achter de schermen te nemen, werd massaal gehoor gegeven. Het officiële gedeelte, de opening van het vernieuwde gebouw in Wijk 8, stond vrijdagmiddag al op de agenda. Onder toeziend oog van genodigden knipte Rode Kruis-voorzitter Peter Hildering het lintje door. Daarna onthulde hij een door Luuk Schudde aangeboden fotocollage met afbeeldingen van de afgelopen zestig jaar, dat een goed zichtbare plek in het gebouw heeft gekregen. In zijn toespraak bedankte Hildering iedereen die meegeholpen heeft Wijk 8-2 een facelift te geven: ,,De vereniging is met dit gebouw weer toekomstbestendig. Het blijft immers nodig; hulpverlenen waar hulp wordt gevraagd, klaarstaan voor de medemens.’’ Hildering zette niet alleen de vrijwilligers in het zonnetje, speciale dank ging uit naar de bedrijven die de verbouwing hebben gerealiseerd: Hartman Installatie, Klussenier Post, Vlak en Strak, Schildersbedrijf Coenen, Willem Hoekstra en Wakker Woninginrichting. 

Open dag:
Afgelopen zaterdag was het feest in en rond Wijk 8-2. Kinderen konden zich even hulpverlener voelen en plaatsnemen achter het stuur van ambulance of FRS, of griezelen bij de ‘wondspecialist’ van het Rode Kruis.  Vrijwilligers stonden klaar om geïnteresseerden tekst en uitleg te geven over de verschillende facetten van de vereniging. En natuurlijk kon het vernieuwde gebouw bewonderd worden. 

Meehelpen?

Het Rode Kruis staat of valt met haar vrijwilligers. Voorzitter Peter Hildering noemde in zijn toespraak vrijdagmiddag die hulpverlening niet vrijblijvend: scholing is een belangrijk aspect. Wie zich in wil zetten voor het Rode Kruis - dat actief is op veel verschillende terreinen - kan een kijkje nemen oprodekruisurk.nl, mailen naar info@rodekruisurk.nl

Aldus het Urkerland!
​​​​​​​​