Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Urk Actueel Nieuws De 9 vragen aan: Nellie Huizinga
2 januari 2013 |

De 9 vragen aan: Nellie Huizinga

Elke maand proberen wij onze vrijwilligers voor te stellen, zo heeft u een beeld wat er binnen het Rode Kruis gebeurd en wie de vrijwilligers zijn. U kunt ook vrijwilliger worden bij onze organisatie. E-mailt u dan vrijblijvend​ naar: info@rodekruisurk.nl als u interesse hebt!​​​

Wie ben je, wat is leeftijd?
Nellie Huizinga, 22 jaar.

Hoe bent u bij het Rode Kruis terechtgekomen?
Na de jeugd ehbo opleidingen, ben ik bij de jeugd Colonne terecht gekomen. Toen bestond dat nog. Toen de jeugd Colonne opgeheven werd, heb ik examen gedaan voor het volwassen ehbo diploma en ben ik bij de Colonne terecht gekomen. Eigenlijk ben ik gewoon blijven plakken. Ik heb daar overigens nooit spijt van gehad.

Wat doet u bij het Rode Kruis?
Ik doe evenementenhulpverlening en daarna doe ik het vrijwilligersmanagement. Dus nieuwe vrijwilligers werven en ik begeleid onze vrijwilligers.

Welke momenten, als vrijwilliger, zullen u altijd bij blijven?
De evenementen. Dat keren dat je mensen echt kon helpen en dat mensen daar ook dankbaar voor zijn. Daarnaast zijn de Colonne avonden ook altijd heel gezellig. 

Heeft u ook minder positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Dat er mensen zijn die persoonlijke vetes uitvechten binnen het Rode Kruis en daardoor eigenlijk de sfeer verpesten. En dat mensen hun functie niet goed uitoefenen of dat laten versloffen omdat ze niet met andere mensen samen kunnen werken

Heeft u ook positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Heel veel! Allereerst de Colonne avonden. Die zijn altijd heel leerzaam en tegelijkertijd heel gezellig. Daarnaast vind ik de professionalisering binnen de Colonne een positief iets. En daarnaast hebben we de laatste jaren veel nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen. En ook jongeren. Dat vind ik heel positief.

Wat wilt u dat er verandert wordt binnen het Rode Kruis?
Ik hoop dat het verder verjongd wordt. En daarnaast hoop ik dat de afdelingen binnen  het Rode Kruis Urk nog beter met elkaar geïntegreerd raken. 

Waarom zouden vrijwilligers zich moeten aanmelden bij het Rode Kruis?
Omdat er nog veel vacatures openstaan die wij graag in willen vullen. Nee dat is meer gekheid. Het is leerzaam en het is gezellig. Daarnaast kan je op een positieve manier bijdragen aan de maatschappij en dat geeft veel voldoening. Je kan op lokaal niveau iets bijdragen aan de lokale Urker maatschappij en dat binnen een internationale en gerespecteerde organisatie. 

Wie geeft u door om een interview mee te houden, en waarom juist deze persoon?
Klaas Kramer. Hij is een boegbeeld binnen het Rode Kruis op Urk.  Hij is ontzettend actief ook binnen het Rode Kruis. Hij is nog steeds lid van de Colonne, is bij het bestuur betrokken en heeft jaren bij de FRS gezeten. Kortom een vrijwilliger waar ik heel veel respect voor heb!

nellie website.jpg
Nellie Huizinga: Coordinator vrijwilligersmanagement & vrijwilliger hulpverlening.