Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Urk Actueel Nieuws De 9 vragen aan: Marja Kramer
4 november 2012 |

De 9 vragen aan: Marja Kramer

Elke maand proberen wij onze vrijwilligers voor te stellen, zo heeft u een beeld wat er binnen het Rode Kruis gebeurd en wie de vrijwilligers zijn. U kunt ook vrijwilliger worden bij onze organisatie. E-mailt u dan vrijblijvend​ naar: info@rodekruisurk.nl als u interesse hebt!​​

1.Wie ben je, wat is leeftijd?
Ik ben Marja Kramer en ik ben 42 jaar

2.Hoe bent u bij het Rode Kruis terechtgekomen?
In 2006 werd ik gevraagd door mijn zus Joke de Boer of ik het penningmeesterschap op me wilde nemen. De toenmalige penningmeester Liesbeth Kramer moest er wegens persoonlijke omstandigheden mee stoppen. Omdat ik graag wat financiële ervaring op wilde doen heb ik ja gezegd.

3.Wat doet u bij het Rode Kruis?
Ik ben de penningmeester. Ik zorg ervoor dat facturen worden betaald en houd de boekhouding bij. Daarnaast zit ik in het dagelijks bestuur van het Rode Kruis.

4.Welke momenten, als vrijwilliger, zullen u altijd bij blijven?
Lastige vraag, er zijn best wel wat mooie momenten zoals het afwerken van de verbouwing van het Rode Kruisgebouw. Daar is veel tijd in gaan zitten maar als je dan ziet dat het de moeite waard is, maakt dat veel goed. Het Samen Een traject is ook een flinke klus geweest.

5.Heeft u ook minder positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Ik heb het gevoel dat het Rode Kruis uit clubjes naast elkaar staat en dat iedereen maar alleen voor het eigen clubje bezig is, zonder oog te hebben voor het vele andere werk dat er binnen het Rode Kruis gebeurd. Als bestuur hebben we de taak op ons genomen om een en ander weer goed op de rit te zetten, zodat het weer een grote club wordt.

6.Heeft u ook positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Ik wil toch wel de betrokkenheid van de vrijwilligers noemen. Als ik bijvoorbeeld zie hoe de Welfare werkt en hoe dat wordt ontvangen door de ouderen. Ook het weer opbloeien van de colonne (omdat er enkele zeer enthousiaste vrijwilligers zijn die de kar trekken en iedereen meeslepen in hun enthousiasme) vind ik heel positief

7.Wat wilt u dat er verandert wordt binnen het Rode Kruis?
Het moet weer een echte eenheid worden. Samen klaren we de klus om ons in te zetten voor de Urker gemeenschap

8.Waarom zouden vrijwilligers zich moeten aanmelden bij het Rode Kruis?
Het Rode Kruis is de plek waar je je in kunt zetten voor de hele Urker bevolking. Werk je graag met jongeren dan kan dat en werk je vaak met ouderen dan kan dat ook. Ook als je graag mee wilt beslissen en je dingen wilt regelen is er plek voor je.

9.Wie geeft u door om een interview mee te houden, en waarom juist deze persoon?
Is Gerrie Schutte van de Welfare al geweest? Die vindt dit vast wel leuk om in te vullen.
DSC00573.JPG
Marja Kramer op de open dag van het Rode Kruis Urk.