Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Urk Actueel Nieuws De 9 vragen aan Jacob Wakker
1 oktober 2012 |

De 9 vragen aan Jacob Wakker

Wie ben je, wat is leeftijd?
Ik ben Jacob Wakker en ik ben 18 jaar.

Hoe bent u bij het Rode Kruis terechtgekomen?
Ik ben bij het Nederlandse Rode Kruis gekomen door middel van een brief, omdat het Rode Kruis vrijwilligers zocht. Dat sprak mij aan en heb ik op gereageerd. Ik had al een EHBO-achtergrond, want ik was net geslaagd voor Jeugd-lotus. Hier ben ik mee gestopt en ben ik volledig bij het Rode Kruis gegaan.

Wat doet u bij het Rode Kruis?
Ik ben als vrijwilliger werkzaam als coördinator evenementen hulpverlening. Dit houdt dus in dat ik een contactpersoon ben voor de organisatie. Voor de vrijwilligers ben ik het aanspreekpunt wat betreft de evenementen. 

Welke momenten, als vrijwilliger, zullen u altijd bij blijven?
Dat ik de allereerste keer naar een slachtoffer toe liep en in er mijn hoofd omging wat het protocol was. Ik raakte helemaal in de war, maar gelukkig hebben mijn collega’s mij toen goed opgevangen.

Heeft u ook minder positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Jazeker. Ik zou graag willen zien dat de vloer van ons gebouw opgeknapt wordt. Wij hebben vorig seizoen een verbouwing gehad en voor de vloer was toen geen geld meer.. 

Heeft u ook positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Ja! Wij hebben een erg leuke en gezellige groep. Er kan veel gelachen worden en op een evenement ondersteund iedereen elkaar. Je staat er nooit alleen voor. Ik denk ook dat dat de kracht van het Urker Rode Kruis is. 

Wat wilt u dat er verandert wordt binnen het Rode Kruis?
Ik zou graag als coördinator evenementen hulpverlening een AED willen zien. Gelukkig zijn wij hier mee bezig om dat te realiseren en daar ben ik dan ook heel trots op! 

Waarom zouden vrijwilligers zich moeten aanmelden bij het Rode Kruis?
Wij hebben een erge leuke, gezellige groep binnen het Rode Kruis Urk. Elke vrijwilliger heeft iets unieks en er wordt echt gekeken wat de talenten van iedereen zijn zodat deze optimaal ingezet kunnen worden. Elke vrijwilliger kan zijn visie en verhaal in het Urker Rode Kruis kwijt en dat maakt onze hele Rode Kruis afdeling bijzonder.

Wie geeft u door om een interview mee te houden, en waarom juist deze persoon?
Ik geef Marja Kramer het woord, ik zou graag willen weten waarom Marja bij het Rode Kruis zit en hoe ze het beleefd bij het Rode Kruis Urk! Zet ‘m op Marja!

Jacob website.jpg