Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Urk Actueel Nieuws De 9 vragen aan Gerda Huizinga!
10 september 2012 |

De 9 vragen aan Gerda Huizinga!

Elke maand proberen wij onze vrijwilligers voor te stellen, zo heeft u een beeld wat er binnen het Rode Kruis gebeurd en wie de vrijwilligers zijn. U kunt ook vrijwilliger worden bij onze organisatie. E-mailt u dan vrijblijvend​ naar: info@rodekruisurk.nl als u interesse hebt!​

Wie ben je, wat is leeftijd?
Ik ben Gerda Huizinga en ben 21 jaar oud. 

Hoe bent u bij het Rode Kruis terechtgekomen?
Ik was al in het bezit van een EHBO-diploma toen ik op weg naar school iemand moest reanimeren, op dat moment realiseerde ik me dat ik meer met mijn diploma kon/moest doen. 

Wat doet u bij het Rode Kruis?
Op dit moment ben ik hulpverlener tijdens evenementen. Hiervoor heb ik nog wel n tijdje in het bestuur gezeten, maar dat kon ik niet voorzetten i.v.m. een nieuwe studie.

Welke momenten, als vrijwilliger, zullen u altijd bij blijven?
De momenten waarop je met je collega hulpverleners ook daadwerkelijk iemand hebt geholpen. Tijdens zulke momenten vorm je een hecht team!! Zowel in goede als in slechte tijden kan er gerekend worden op support van het team en de staff. 

Heeft u ook minder positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
De minder positieve ervaringen hebben veelal te maken met reacties van buitenstaanders die kritiek leveren op je handelswijze. Maar binnen de organisatie heb ik geen negatieve ervaringen. 

Heeft u ook positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Jazeker!!Om te beginnen is het team van de colonne geweldig, het is een en al gezelligheid én dat niet alleen want je kennis wordt steeds uitgebreider door de lessen/cursussen. Binnen ons team zitten heel ervaren mensen, waar de nieuwkomers en ik ook heel veel van kunnen leren.
Daarnaast is het altijd super gezellig om aanwezig te zijn bij de evenementen, er wordt altijd enthousiast gereageerd op onze aanwezigheid. 

Wat wilt u dat er verandert wordt binnen het Rode Kruis?
De organisatie is momenteel heel goed, de informatievoorziening is enorm verbeterd én ook bezitten we steeds meer hulpmiddelen, bijv. onze  tent. Ik kan eigenlijk maar één verbeterpunt bedenken én dat is een eigen AED, op die manier kunnen we in noodsituaties nog beter onze taak uitvoeren. Uit ervaring heb ik tijdens de Fish Potato Run kunnen zien, dat het hebben van een AED een zaak van leven en dood kan zijn…daarbij deze oproep naar het bestuur!! 

Waarom zouden vrijwilligers zich moeten aanmelden bij het Rode Kruis?
Omdat je iets terug kan doen voor de maatschappij waarin we leven, laten we die met z’n allen een stuk veiliger en aangenamer maken voor elkaar.

Wie geeft u door om een interview mee te houden, en waarom juist deze persoon?
Om het publiek een idee te geven van het brein achter de vernieuwingen binnen het Rode Kruis op Urk, wil ik Jacob Wakker de kans geven om deze vragen te beantwoorden. Zet ‘m op Jacob.

DSC_0394.jpg 
​Gerda Huizinga als eerste hulpverlener aanwezig bij een hardloopwedstrijd!