Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Urk Actueel Nieuws De 9 vragen aan Alida de Vries
27 augustus 2012 |

De 9 vragen aan Alida de Vries


Elke maand proberen wij onze vrijwilligers voor te stellen, zo heeft u een beeld wat er binnen het Rode Kruis gebeurd en wie de vrijwilligers zijn. U kunt ook vrijwilliger worden bij onze organisatie. E-mailt u dan vrijblijvend​ naar: info@rodekruisurk.nl als u interesse hebt!

Wie bent u en wat is uw leeftijd?
Mijn naam is Alida de Vries en ik ben 23 jaar.

Hoe bent u bij het Rode Kruis terechtgekomen?
In groep 7 kregen we de mogelijkheid om jeugdehbo te volgen. Dit heb ik gedaan en ben toen eigenlijk blijven ‘plakken’. Met een paar jongeren hadden we herhalingslessen om ons voor te bereiden op ons examen. Dit examen heb ik op mijn 16e gehaald en ben doorgestroomd naar de colonne.

Wat doet u bij het Rode Kruis?
Binnen het Rode Kruis ben ik coördinator evenementen hulpverlening. De titel voor mijn functie was vroeger staffcommandant. Verder ben ik secretaris binnen de staff.

Welke momenten, als vrijwilliger, zullen u altijd bij blijven?
Dat zijn toch wel de momenten waarop je een ander helpt. Als er een slachtoffer komt, wil je deze zo goed mogelijk helpen. Het geeft een goed gevoel als dit lukt en het slachtoffer, dankzij de hulp, weer geholpen verder kan. 
Daarnaast zijn de momenten met de vrijwilligers samen ook onbetaalbaar. We proberen het altijd gezellig met elkaar te maken en er op een plezierige manier leerzame avonden te maken.

Heeft u  positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Teveel om op te noemen. We hebben een frisse en vernieuwde staff. Binnen deze nieuwe staff zijn er veel dingen bereikt. We hebben nu een tent waar we gepaste hulp kunnen bieden, we werken met draaiboeken, hebben leerzame lesavonden en helpen elkaar in onze ontwikkelingen. We maken een stuk professionalisering door en dat is dankzij de ruimdenkendheid van onze vrijwilligers. 

Heeft u ook minder positieve ervaringen binnen het Rode Kruis?
Ik heb eigenlijk weinig minder positieve ervaringen. De minder positieve ervaringen komen dan van omstanders bij een ongeluk. De omstanders belemmeren je soms bij het verlenen van hulp en dat kan hinderlijk zijn.

Wat wilt u dat er veranderd wordt binnen het Rode Kruis?
Daar zou ik eigenlijk niet zo snel een antwoord op weten. Als ik iets moet kiezen, ga ik voor meer vrijwilligers. We hebben al veel bereikt en krijgen steeds nieuwe vrijwilligers erbij, maar er zijn ook taakvelden welke niet ingevuld zijn binnen het Rode Kruis Urk. Het zou fijn zijn als we alle posten zouden kunnen bemannen om ons nog beter te manifesteren binnen de samenleving.

Waarom zouden vrijwilligers zich moeten aanmelden bij het Rode Kruis?
Het is leuk en leerzaam. We hebben één keer in de twee weken een bijeenkomst en daar leren we altijd ontzettend veel. Er zijn hele diverse avonden met verschillende onderwerpen vanuit het EHBO, maar ook vanuit de vraag van de vrijwilligers. Daarnaast wordt het altijd door mensen gewaardeerd als er EHBO bij een evenement is. Het geeft de mensen een gevoel van veiligheid en zelf draag je iets bij aan de samenleving. Het loont om uren in het Rode Kruis te steken, want je krijgt op zeer veel manieren waardering voor terug.

Wie geeft u door om een interview mee te houden, en waarom juist deze persoon?
Voor het volgende interview geef ik Gerda Huizinga door. Zij is een vrijwilliger die alle nieuwe ontwikkelingen heeft doorgemaakt en een frisse kijk heeft op het Rode Kruis Urk.  


​​​​
Alida De Vries aan het werk voor het Rode Kruis Urk!