Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Twenterand Wat kunt u doen Anders helpen

Anders helpen

GoodGames

Bij GoodGames kunt u niet alleen leuke spelletjes spelen, u kunt er ook het Nederlandse Rode Kruis mee steunen. Als u zich registreert op GoodGames, kiest u een goed doel waarvoor u speelt. Door het spelen van spelletjes verzamelt u Goodies. En die Goodies gaan maandelijks naar het gekozen goede doel. Natuurlijk waarderen we het zeer als u met uw Goodies het Nederlandse Rode Kruis steunt!

Stuur een kaartje

Vanaf nu hoeft u nooit meer naar de boekhandel, het postkantoor en de brievenbus. U maakt uw kaarten eenvoudig in vier stappen via www.goededoelenkaartje.nl! U maakt via deze website échte kaarten en kiest zelf wanneer de kaarten worden bezorgd. Door je kaarten te versturen via www.goededoelenkaartje.nl steun je automatisch het goede doel Natuurlijk waarderen we het zeer als u op deze manier het Nederlandse Rode Kruis steunt!

Uw gouden kroon is goud waard

Uw bezoekje aan de tandarts hoeft niet alleen geld te kosten, het kan ook geld opleveren! Heeft u een gouden kroon en dient deze vervangen te worden? Vraag dan aan uw tandarts uw gouden kroon te doneren aan het Rode Kruis. Na verwijdering is het oude goud of ander edelmetaal voor u bijna niets meer waard, maar voor de meest kwetsbare mensen in de wereld is dit goud zeer waardevol. Onze partner Elephant Dental zamelt voor ons de gouden kronen in om ze vervolgens te recyclen. Het Nederlandse Rode Kruis kan met de waarde hiervan vele projecten financieren. Uw schenking gaat ten goede van bijvoorbeeld HIV en AIDS projecten in ontwikkelingslanden.
 
Geef bij uw tandarts aan dat u uw gebitsgoud wilt doneren aan het Nederlandse Rode Kruis. Uw gouden kroon is voor een ander ook echt goud waard!

Doe mee met de Postcodeloterij

Meedoen met de Postcode Loterij kost € 8,50 per stuk per trekking. Hiermee maakt u kans op de PostcodeKanjer en honderdduizenden andere prijzen. Tegelijkertijd ondersteunt u het Nederlandse Rode Kruis en 52 andere goede doelen. Uw deelname helpt! Kijk voor meer informatie op de website van de Postcode Loterij.

Bestel een EHBO-set

Altijd handig om in huis te hebben: een EHBO-set. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje! Met de EHBO-set van het Rode Kruis weet u zeker dat u snel de juiste spullen bij de hand heeft. Alles heeft een eigen plek in de nylontas die u gemakkelijk openritst en openvouwt. De inhoud is zeer volledig en de kwaliteit voldoet aan de hoge eisen die het Rode Kruis stelt. Via Life Safety Products kunt u de EHBO-set bestellen. Deze kost € 10,95. Van elke verkochte set gaat een bijdrage naar het Rode Kruis.
 

Bestellen? Ga naar de website van Life Safety Products en klik op producten.

De Arbodienst doneert waterpompen aan het Nederlandse Rode Kruis.Voor elke nieuwe klant die zich bij de Arbodienst aansluit doneert de Arbodient een waterpomp aan het Nederlandse Rode kuis. Daarmee voorzien zij gemeenschappen in ontwikkelingslanden van schoon drinkwater. Meer weten over de actie?

Kijk op de website van De Arbodienst voor de actievoorwaarden en sluit u voor 1 januari 2011 aan bij De Arbodienst.  

Red Cross Game

In dit online spel bent u de baas van het Rode Kruis basiskamp. Uw beslissingen kunnen levens redden! ERU is een simulatiespel, gemaakt met behulp van Rode Kruis-specialisten. Door het spelen van dit spel leert u wat het Rode Kruis allemaal doet. Dit online spel is gratis. Als u de volledige versie aanschaft, kunt u 11 missies spelen én  met uw aankoop steunt uw het Rode kruis. Speel het hier!