Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Twenterand Dit zijn we Over ons

Over ons

Twenterand ligt zoals de naam al zegt, op de rand van Twente, tegen de rand van Salland en de IJsselstreek. Twenterand bestaat uit de dorpen Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhaar- Vriezenveensewijk, Pollen, Geerdijk en Den Ham met een totaal van bijna 35000 inwoners.
 
Het Nederlandse Rode Kruis is sinds 1 januari 2010 'Samen één', waardoor er in de landelijke organisatie veel veranderd is. Maar niet alleen landelijk is er veel veranderd, maar ook afdeling Twenterand heeft onlangs veel positieve nieuwe ontwikkelingen doorgemaakt. Lees een nieuwe start
 
Kortom, wij zijn een afdeling die volop met nieuwe ontwikkelingen bezig zijn, maar ook zeker doorgaan met de projecten waar we altijd al mee bezig waren onder andere:
  • Sociale hulp, De dames van de Welfare organiseren om de twee weken een groepsgerichte activiteit voor de oudere inwoners van Vriezenveen. Deze activiteit willen we in de toekomst gaan doorvoeren in de andere kernen binnen Twenterand.
  • Gezellige uitstapjes voor mensen met een verstandelijke beperking uit Twenterand.
  • Bijzondere vakanties voor inwoners van Twenterand die door persoonlijke omstandigheden niet meer gewoon op vakantie kunnen. Maar ook helpen in de zorg in de vakantiehotels van Het Rode Kruis, de hotels 'IJsselvliedt', 'De Paardestal' en 'Valkenberg' en het vakantieschip 'J. Henry Dunant'.
  • Eerste hulp bij de wandelvierdaagse in Nijmegen.
  • Eerste hulp bij evenementen en sportactiviteiten.
  • Gastvrouw/heer bij de bloeddonordagen van Sanquin.
  • Gastvrouw/heer bij bijzondere evenementen waar veel mensen bij aanwezig zijn, oa. Seniorendag, optreden van de Josti Band etc.
  • AED project in Vroomshoop in samenwerking met Ambulance Oost en de gemeente om zoveel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van het belang van een AED.
Mocht het zijn dat u interesse hebt gekregen na het lezen van onze activiteiten, neem dan gerust contact met ons op, u/jij bent van harte welkom bij onze afdeling!
 
Om al deze projecten te blijven financieren, zijn we genoodzaakt om de collecte weer door te voeren in Twenterand. De opbrengst van de collecte blijft 100% in Twenterand en wordt besteed aan nieuwe projecten in Twenterand door onze afdeling. We beginnen in iedere kern met een klein groepje dat ieder jaar wordt uitgebreid. We proberen de looproutes zo klein mogelijk te houden, maar dat betekend ook dat we veel collectanten nodig hebben. Dus wilt u graag helpen bij een collecte, waarvan de opbrengst 100% in Twenterand blijft, meld u dan bij ons aan!
 
Het Nederlandse Rode Kruis zal in, én ver buiten onze gemeente Twenterand op de kaart komen te staan als een alom bekende en actieve afdeling met hopelijk in de toekomst een eigen locatie.
 
Met vriendelijke groet,
Peter Schepers
Voorzitter afdeling Twenterand