Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Twenterand Dit doen we Sociale Hulp Uitjes voor verstandelijk beperkte jongeren

Uitjes voor verstandelijk beperkte jongeren

Uitstapje 2015 naar Giethoorn

Dit keer stond Giethoorn op het programma. Ook dit keer zijn we op de heenweg langs Landgoed IJsselvliedt gereden om hier heerlijk te lunchen. Aangekomen in Giethoorn gingen we natuurlijk eerst aan de koffie met gebak waarna de een mooie rondvaart gingen maken. Eenmaal terug had iedereen tijd om nog wat te wandelen en te winkelen. Het is een traditie om een dagtocht met een heerlijk diner af te sluiten, dit hebben we in Dalen gedaan. Het was weer een prachtige dag. ​


Uitstapje 2014 naar de Beeldentuin in Garderen

Zaterdag 17 mei werd het jaarlijks Gehandicapten Uitje van het Rode Kruis Twenterand weer gehouden. Vele bekende, maar ook nieuwe, gasten zijn mee geweest. De dagtocht ging eerst richting Landgoed IJsselvliedt in Wezep voor een heerlijke lunch, daarna ging de bus naar Garderen waar de Beeldentuin met prachtige zandsculpturen werd bezocht. De dag werd afgesloten met een heerlijk diner bij de Hongerige Wolf in Stegeren.

Zonder sponsoren is deze dag niet mogelijk. Daarom danken we Dasko Koeltransport, Bebo Parket, Schepers Busreizen, Sfeercentrum Vriezenveen, Bakkerij Slomp en Spar Mulder heel hartelijk voor hun bijdrage. 

Garderen.jpg


Uitstapje 2013 naar Nordhorn en Dalen

44 gasten en begeleiders vertrokken eerst naar de Dierentuin in Nordhorn, waar ze werden ontvangen met koffie en gebak, na een wandeltocht door het park was het tijd voor de lunch. Hierna gingen ze met de bus naar Drenthe, waar ze hartelijk ontvangen werden bij de woonboot van Nelis en Leentje. De Woonboot is een waar museum, die je terugneemt naar de tijd van vroeger. Nelis speelde een knap stukje muziek op zijn harmonica en werd begeleid door de gasten op het drumstel. Op de terugweg werd er een heerlijk diner genuttigd bij Cornelis in Dalen om deze fantastische dag af te sluiten. 

Dagtocht Nordhorn en Dalen 2013.jpg

Uitstapje 2012 naar Amsterdam

Onder onze daggasten verschuilt zich muzikaal talent, zo bleek vandaag! Het uitje ging dit keer richting Amsterdam waar in het Baantjer Café aan​ de Warmoesstraat een echte muziek CD werd opgenomen. Onder muzikale begeleiding op de trekharmonica werd er luid meegezongen en gingen ook de beentjes van de vloer. De dag werd afgesloten met een rondvaart en een heerlijk diner. 

Amsterdam.JPG

Uitstapje 2011 naar Volendam

Met een bus vol gezellige mensen zijn we dit jaar naar Volendam geweest. De gesponsorde paraplus van Koskamp Den Ham waren alleen nodig tegen de zon. Wat een heerlijk weer was het en weer een fantastische dag om op terug te kijken. 

Volendam Sickman.JPG


Uitstapje 2010 wederom een groot succes!

Net als voorgaande jaren organiseerde het Nederlandse Rode Kruis afdeling Twenterand weer een uitstapje voor mensen met een verstandelijk en/of lichamelijke beperking.
Dit jaar ging het uitstapje richting de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest.
's Morgens werden de mensen al voor dag en dauw opgehaald in de nieuwe Rode Kruis bus van Almelo, waarna een ontspannend ritje volgde naar Luttelgeest.
Daar aangekomen stond in het gezelige restaurant de koffie met cake al voor ons klaar. Na uitleg over de tuinen konden we in de verschillende tuinen de pracht van de mooie bloemen bewonderen.
Er waren oa. een Oosterse tuin, de Tropische tuin en een Maleisische tuin aanwezig, met meer dan 1000 verschillende orchideeën en andere tropische planten.
Na de lunch hebben we de vlindertuin bezocht, waar je de prachtigste bijzondere vlinders kon bewonderen.
Nadat we nog even op het terras met een drankje de bloemen en de vlinders hebben besproken, werd het tijd om weer naar huis te gaan.
Al met al kunnen we weer terug kijken op een fantastische dag.
 

Uitje 2009 naar Giethoorn 

De Vrijwilligers van Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Twenterand zijn samen met de jonge mensen met en verstandelijke beperking uit deze gemeente een dagje uit geweest naar Giethoorn.
Na 's morgens eerst een bezoek te hebben gebracht aan de fruitkwekerij "Verhage"in Luttelgeest, werd de reis, na een hapje te hebben gegeten, doorgezet naar Giethoorn, waar we een gezellige rondvaart mochten beleven.
Na de rondvaart mocht op deze zeer zonnige dag een ijsje natuurlijk niet ontbreken.
We kunnen met zijn allen terug kijken op een zeer geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is.