Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Twenterand Dit doen we Bijzondere Vakanties Weekje IJsselvliedt April 2010

Weekje IJsselvliedt April 2010

Op maandagmorgen 12 april jl togen Anneke Post, Joke Kosse en Vroukje Pape richting "IJsselvliedt" en waren vastbesloten om er een prachtige week van te maken.

 
S`morgens om 09.30 is de kennismaking van alle vrijwilligers tijdens de koffie, en na de lunch worden de gasten ontvangen, niemand kent elkaar maar als je s`avonds de huiskamer rond kijkt zul je dat niet zeggen.
Mensen die samen een spel doen of gezellig met elkaar in gesprek zijn, ook onder de vrijwilligers "klikt" het goed.
 
Joke is voor het eerst op "IJsselvliedt" en werkt mee in het restaurant, de lach is niet meer van haar gezicht af geweest. Alles is zoals altijd weer goed georganiseerd, zowel de excursies naar de "Orchideeƫnhoeve" als het winkelen in Zwolle, en niet te vergeten de prachtige rond ritten over de Veluwe.
 
Het weer werkt goed mee, en de "Oranjerie" is dan ook goed bezet. Je kunt er heerlijk uit de wind en in de zon zitten onder het genot van een kop koffie.
De verhalen komen los en de mensen zitten vol humor, menigeen zijn deze dagen goed bij gekleurd.
 
Vrijdag`s wordt er een heerlijk diner geserveerd, en voor wie dit wil een mooi glas wijn, ook daar worden mensen vrolijk van. S`avonds worden de mensen vermaakt met muziek, 2 mannen met gitaren doen hun best. Er wordt zelfs gedanst met de rolstoel, De sfeer zit er dan ook goed in!
 
Het onvermijdelijke is aangebroken, het vertrek op zaterdagmorgen.
Het is druk maar niet chaotisch, het loopt zoals de gehele week als een geoliede machine. Mensen pinken een traantje weg, en iedereen wordt uitgezwaaid.
 
De vrijwilligers drinken nog een kop koffie samen en nemen dan afscheid.
 
Het was een geweldige zonnige en dankbare week die zeker voor herhaling vatbaar is.
 
Vroukje Pape