Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Twenterand Actueel Vroukje Pape wint Vrijwilligersprijs 2009

Vroukje Pape wint Vrijwilligersprijs 2009

Op 17 december 2009 werd de prijs voor vrijwilliger van het jaar 2009 uitgereikt en in het zonnetje gezet. Vroukje Pape - de Jong was voor deze prijs voorgedragen en werd uiteindelijk één van de drie genomineerden.

 
Vroukje zet zich al ruim 25 jaren in als vrijwilligster voor het Nederlands Rode Kruis afdeling Twenterand, ze verzorgt onder andere cursusavonden en was nauw betrokken bij het AED project in Vroomshoop. In oktober jl. heeft ze zich 1 week lang vrijwillig ingezet in het Rode Kruis hotel IJsselvliedt, naar haar eigen zeggen had ze dit nooit willen missen: "Wat een hartelijkheid gaat er uit van mensen voor wie niet alles meer vanzelfsprekend is."
 
Dat Vroukje één van de drie genomineerden was, is al een kroon op haar inzet. Dat uiteindelijk zij uitgeroepen werd als Vrijwilliger van het jaar 2009 was voor ons geen verassing, maar wel een geweldige waardering. Voor deze prijs ontving zij, naast een prachtig boeket en een envelop met inhoud, een wisseltrofee die om de twee jaar wordt uitgereikt.
 
Vroukje zelf is erg bescheiden: "je spant je doorgaans niet vrijwillig in om daarvoor een prijs te ontvangen, dat is iets wat je voor je medemens doet."  
 
Voor ons is ze de Parel van Twenterand.