Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Twenterand Actueel Twentsewens Ambulance in Vroomshoop

Twentsewens Ambulance in Vroomshoop

Dinsdagavond 19 januari 2010 heeft voorzitter Cor Havelaar een voorlichting gegeven over de Twentsewens Ambulance in het Gereformeerd Kerkelijk Centrum 'Irene' in Vroomshoop. 

 
Het doel van deze Stichting is:
Mensen met een langdurige chronische ziekte en/of mensen in hun (pre) terminale levensfase professioneel en comfortabel liggend vervoer aan te bieden ten aanzien van een bepaalde wens of behoefte. Binnen de (reguliere) ambulancezorg is het helaas niet mogelijk om veel meer extra tijd en aandacht aan (pre) terminale patiënten te besteden. Hiervoor ontbreekt dan simpelweg de tijd. Wij zien wel dat er bij deze patiënten nog wensen en behoeften blijven bestaan. Hier willen ze, samen met de vrijwilligers van de Stichting, graag invulling aan geven.

Cor Havelaar vertelt: vanaf oktober 2007 zijn wij intensief bezig geweest om onze Stichting juridisch goed af te dekken. Dit heeft nogal wat voeten in de aarde gehad omdat er een wetswijziging moest plaatsvinden in de Wet Ambulance Zorg. Na veel inspanning kon dan toch in mei 2008 groen licht worden gegeven. Sindsdien vervult de Twentsewens Ambulance ca. 80 wensen per jaar. Dit alles onder begeleiding van vakkundige mensen, die de patiënt een onvergetelijke dag / moment bezorgen.

Binnen ons werk van ambulancehulpverlening is het soms wel mogelijk om mee te denken betreffende de situatie waarin de patiënt verkeert. Het komt voor als wij terminale mensen vervoeren van b.v het ziekenhuis naar het Hospice (een omgeving waarin de mensen bun laatste levensfase afsluiten) dat wij de patiënt aanbieden om nog even langs hun eigen woning te rijden. Er is anders geen mogelijkheid meer om dit te zien voor deze patiënten. Dit wordt ten zeerste gewaardeerd door de patiënt. Hij sluit daarmee weer een fase af.

Wat wil de Stichting uiteindelijk bereiken?

Doel is om voor zoveel mogelijk mensen wensvragen te vervullen, die binnen hun bereik liggen. Cor benadrukt dat ook andere vrijwilligersorganisaties goed kunnen samenwerken met de Stichting, denk hierbij aan georganiseerde evenementen waar mensen normaal gesproken met het regulier vervoer niet naar toe zouden kunnen. Ook dan kan de Twentsewens Ambulance uitkomst bieden.

De Stichting draait geheel op vrijwilligers en sponsoren. Cor heeft, samen met de vrijwilligers, voor elkaar gekregen dat afgelopen maand de derde ambulance is geschonken aan de Stichting, waardoor nu nog meer wensvragen vervuld kunnen worden. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, vervult de Stichting wensvragen door heel Nederland. Maar dit kan niet zonder sponsoren en Uw steun.

Wilt u de Stichting Twentsewens Ambulance steunen of wilt u vrijwilliger worden, dan kunt u alle informatie vinden op de website Twentse Wens Ambulance

Wij bedanken Cor en Henk voor hun enthousiaste bijdrage aan deze avond en kunnen alleen maar zeggen dat wij deze Stichting een zeer warm hart toe dragen.