Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Twenterand Actueel Twee extra AED's voor Daarlerveen

Twee extra AED's voor Daarlerveen

Begin vorig jaar is er een AED geplaatst in Daarlerveen. Al direct bestond er binnen het Plaatselijk Belang de wens om er minimaal 1 AED bij te hebben, om zo aan beide kanten van het kanaal een AED te hebben. Het Plaatselijk Belang is er samen met de werkgroep AED in geslaagd om niet 1 maar 2 extra AED's aan te schaffen. Deze AED's komen te hangen bij Installatiebedrijf Huisman aan de Nieuwstraat en bij Bouwbedrijf Karsten aan de Nonkeswijk.  Met de drie AED's hebben we nu een goede dekking wat AED's betreft in Daarlerveen.
 
Alleen AED's zijn niet voldoende en daarom mogen we allemaal ook trots zijn dat er ruim 50 inwoners in Daarlerveen dit jaar de herhalingscursus AED/reanimatie hebben gevolgd. Velen van hen hebben zich ook aangemeld voor de lekenhulpverlening en kunnen, wanneer het nodig is, opgeroepen worden door middel van een SMS bericht. De praktijk heeft inmiddels uitgewezen dat dit systeem ook in Daarlerveen goed werkt.
 
Iedereen die in het bezit is van een geldig AED/reanimatie certificaat kan zich aanmelden via http://www.lekenhulpverlening.nl/ om ook lekenhulpverlener te worden. Hoe meer mensen zich hiervoor opgeven des te groter is de overlevingskans voor onze medemens.
 
Werkgroep AED Daarlerveen
Hermien Bakhuis
Mark Hekman
Marjolein Hagedoorn
Gerwin Evers