Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Twenterand Actueel Nieuws Twenterandster door Rode Kruis eindelijk op vakantie
16 februari 2011 |

Twenterandster door Rode Kruis eindelijk op vakantie

Dit jaar  bestond ‘Margriet Winterfair’ 10 jaar. Naar aanleiding hiervan is er, samen met  het Nederlandse Rode Kruis een fonds opgericht, bedoeld om mensen die door omstandigheden in een sociaal isolement zijn terecht gekomen, een vakantieweek aan te bieden in één van de vakantie accommodaties van het Nederlandse Rode Kruis. Mensen konden door  derden hiervoor worden opgegeven. Het Rode Kruis Twenterand heeft hiervoor een alleenstaande moeder uit Vroomshoop opgegeven, die wel ene steuntje in de rug kon gebruiken.

Tot vreugde kreeg ze te horen dat ze een weekje naar het prachtige hotel IJsselvliedt in Wesep zou gaan, om zich door de vele vrijwilligers in de watten te laten leggen. Winkelen in Apeldoorn, rondritten over de Veluwe, een dagje naar de ‘Orchideeënhoeve’ in Luttelgeest, waren o.a. de uitstapjes en ’s avonds genieten van de optredens,  dat werd verzorgd door het Rode Kruis. Ook werd er veel ondernomen in de ‘Oranjerie’ op het prachtige landgoed IJsselvliedt, zoals schilderen en knutselen, een boek lezen bij de open haard of genieten van de mooie beelden, die gemaakt zijn door een paar vrijwilligers van Het Rode Kruis Twenterand, behoren tot de mogelijkheden.

Met een lach en een traan, werden  er  vele ervaringen uitgewisseld.

Na zolang niet op vakantie te zijn geweest, was dit voor mevrouw een geweldig gebeuren, waar ze nog lang met plezier op terug kan kijken, en enorm dankbaar voor is. Het is fijn dat het Nederlandse Rode Kruis dit voor haar heeft kunnen doen