Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Dit doen we Noodhulp

Noodhulp in Twente

Noodhulpteam
Het Noodhulpteam van Twente bestaat uit getrainde Rode Kruis vrijwilligers. Dit team ondersteunt de ambulancediensten bij rampen door zich te ontfermen over de lichtgewonde slachtoffers. Het ambulancepersoneel concentreert zich op de zorg voor de zwaargewonde slachtoffers. Daardoor kunnen alle gewonden, zwaar- of lichtgewond, snel en tegelijkertijd hulp krijgen.


Bevolkingszorg
Bij rampen en grote calamiteiten kan de gemeente een beroep doen op het Rode Kruis Bevolkingszorgteam Twente om te ondersteunen bij de opvang en verzorging van getroffenen die tijdelijk ondergebracht worden in een sporthal, een buurthuis of op een andere locatie. De vrijwilligers kunnen een luisterend oor bieden, helpen bij de registratie van gegevens en assisteren bij de zelfredzaamheid van getroffenen.


Tracingteam District Twente

Gespecialiseerde vrijwilligers leveren in zogenoemde tracingteams hun bijdrage aan het herstellen van familiecontacten, die als gevolg van oorlogsomstandigheden of natuurrampen verloren zijn gegaan.
Lees meer‚Äč.


Nadere informatie
Nadere informatie is verkrijgbaar via de Coördinator Noodhulp, Arnold van der Werff, avanderwerff@redcross.nl, 06-10278822.