Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Vrijwilligersprijs Rode Kruis Twenterand
6 december 2011 |

Vrijwilligersprijs Rode Kruis Twenterand

Nederlandse Rode Kruis afdeling Twenterand is genomineerd
 
We ontvingen het bericht van de gemeente Twenterand, dat het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Twenterand, is genomineerd voor de “Meer dan handen Award: innovatie." Kanshebbers voor deze Award zijn organisaties waarbij duidelijke aspecten van vernieuwing aanwezig zijn. Er is buiten bestaande kaders gedacht. We zijn er ontzettend trots op dat we als één van de twee genomineerden zijn overgebleven.
 
Op 8 december a.s. vindt de uitreiking plaats in Zalencentrum Zandwijk, Kanaalweg Zuid 1 te Vriezenveen. Vanaf 19.30 uur is de zaal geopend en om 20.00 uur zal gestart worden met het programma. Op deze avond worden meerdere prijzen uitgereikt, waaronder ook de Vrijwilligersprijs, deze wisseltrofee is nu nog in handen van Vroukje Pape – de Jong van het NRK, zij mocht zich de afgelopen twee jaren “Vrijwilliger van het Jaar” noemen.
Het belooft een gezellige avond te worden, met naast de uitreiking van de prijzen een vermakelijk theater.
 
Natuurlijk hopen we dat we met de Award naar huis gaan, maar een nominatie vinden we eigenlijk al een prijs op zich. Het is wel duidelijk dat het Nederlandse Rode Kruis afdeling Twenterand volledig in de picture is. Dit is een compliment aan al onze vrijwilligers.
 
Nominatie “Meer Handen Award – Innovatie”
 
8 december 2011 werd door de gemeente Twenterand diverse  Awards voor vrijwilligersorganisaties uitgereikt. Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Twenterand was genomineerd voor de Innovatie Award.  Kanshebbers voor deze Award zijn organisaties waarbij duidelijke aspecten van vernieuwing aanwezig zijn. Er is buiten bestaande kaders gedacht. We zijn er ontzettend trots op dat we als één van de twee genomineerden waren overgebleven.
In grote getale waren leden van het NRK Twenterand naar Zalencentrum Zandwijk in Vriezenveen gekomen, waar een gezellige avond werd beleefd. Helaas ging de prijs niet naar onze afdeling, maar naar Stichting Twenterand Cultuur.
Twee jaar geleden nam Vroukje Pape – de Jong al de vrijwilligersprijs in ontvangst voor haar inzet voor het NRK Twenterand en dit jaar waren we eveneens genomineerd. Op zich een geweldige prestatie. Met veel enthousiasme breidt onze club vrijwilligers zich steeds verder uit, waardoor we nog meer voor de medemensen kunnen betekenen. Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Twenterand heeft zich weer op de kaart gezet.