Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws SIGMA-team helpt bij grote brand in Enschede
25 februari 2013 |

SIGMA-team helpt bij grote brand in Enschede

Rond 4 uur zondagochtend 24 februari kregen de hulpdiensten een melding van een schuurbrand aan de De Posten in Enschede. Ter plaatse bleek er sprake van een brand in winkelcentrum aan De Posten. Deze werd een half uur later opgeschaald naar zeer grote brand. Omdat er sprake was van veel rook, adviseerden politie en brandweer bewoners in de omgeving om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven. Vanwege de dichte rook haalde de brandweer 28 bewoners uit 13 nabijgelegen woningen. Zij werden opgevangen in het restaurant van verzorgingshuis De Posten. 

Volgens de brandweer zijn vijf van de zes bedrijven in het winkelcentrum verloren gegaan. De oorzaak van de brand is op dit moment nog onbekend.

SIGMA team ingezet

Er is een zogenaamd Rode Kruis SIGMA team, de Snel Inzetbare Groepen ter Medische Assistentie, ingezet. Het team, bestaande uit acht Rode Kruis vrijwilligers, heeft een verwarmde opblaasbare tent ingericht om onderkoeling van brandweerlieden tegen te gaan. Verder hand- en spandiensten en staan paraat om medische hulp te verlenen aan omwonende indien nodig. Ook hebben de vrijwilligers de evacuees bezocht in het opvangcentrum om te checken of ze geen klachten hadden door de rook. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.