Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor erehaag slotavond 3FM Serious Request
6 december 2012 |

Rode Kruis zoekt vrijwilligers voor erehaag slotavond 3FM Serious Request

Van dinsdag 18 t/m maandag 24 december 2012 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op de Oude Markt in Enschede. De drie 3FM DJ’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra sluiten zich in de week voor kerst zes dagen op om aandacht te vragen voor de wereldwijde stille ramp ‘Babysterfte’. Op kerstavond komen zij het huis uit. Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers om plaats te nemen in de erehaag, om de DJ’s warm en feestelijk te verwelkomen.

Na zeven dagen plaatjes draaien en op groentesappen leven, komen de 3 DJ’s op 24 december 's avonds het Glazen Huis uit. Zij lopen dan door een erehaag van honderden vrijwilligers van de Oude Markt naar het podium op het Van Heekplein, Daar nemen zij uiteindelijk de cheque met het eindbedrag in ontvangst. 

Vrijwilligersfuncties

Het Rode Kruis is op zoek naar vrijwilligers die willen deelnemen in de erehaag (vanaf 16 jaar). Deze vrijwilligersdienst duurt ongeveer 1,5 uur (20:00 – 21:30). Aanmelden kan via www.rodekruis.nl/3fmseriousrequestvrijwilliger

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3FM Serious Request

Al acht jaar organiseert 3FM in samenwerking met het Rode Kruis een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. 3FM Serious Request vraagt tijdens deze 9e editie in Enschede aandacht voor de allerkleinsten: miljoenen baby’s die onze hulp nodig hebben om te blijven leven. Babysterfte is een stille ramp die wereldwijd elk jaar 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt. Belangrijkste oorzaken: gebrek aan medische zorg, voorlichting en begeleiding. Hierdoor sterft iedere 6 seconden ergens ter wereld een baby voor, tijdens of vlak na de geboorte. Het Rode Kruis biedt hulp om babysterfte terug te dringen.

Drie DJ's van 3FM sluiten zich in de week voor kerst zes dagen op in een glazen studio. Ze eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen vanuit het Glazen Huis. De 3FM DJ’s roepen zo veel mogelijk mensen op om in actie te komen voor de stille ramp en het Rode Kruis; door tegen betaling een plaat aan te vragen, geld te doneren of door zelf een actie op te zetten.

Kom in actie

3FM Serious Request kan alleen maar bestaan met behulp van genereuze bijdrages van luisteraars, bedrijven en gulle partners.

Je kunt van alles doen als particulier, vereniging, als muzikant/band, als MKB-bedrijf of als school. Bedenk iets leuks, moois, goeds en meld hier je actie aan.