Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Vrijwilliger afdeling Dinkelland-Oldenzaal krijgt prijs Internationaal 2013
5 november 2013 |

Vrijwilliger afdeling Dinkelland-Oldenzaal krijgt prijs Internationaal 2013

​Ben Wilbers, vrijwilliger van Rode Kruis afdeling Dinkelland-Oldenzaal, heeft zaterdag 2 november de prijs Internationaal 2013 ontvangen. 

Tijdens een bijeenkomst op de Dag van de Hulpverlening, gehouden in Wageningen door het Rode Kruis, ontving Ben Wilbers een ets voor zijn inzet voor het water- en sanitatieproject Papua Indonesië.

Vier jaar geleden droeg Ben Wilbers het project bij het district Twente. Door zijn lezingen en presentaties wist hij de afdelingen te overtuigen dit project te ondersteunen.

Malaria en diarree zijn de belangrijkste ziektes in de dorpen van district Keerom in Papua. Schoon drinkwater is dus van essentieel belang, immers de kindersterfte is hoog, ten gevolge van diarree, wat veroorzaakt wordt door vervuild drinkwater. Lokale bevolking wordt dankzij het water- en sanitatieproject onder andere gewezen op het belang van hygiëne, eerste hulp en het herkennen van ziektebeelden. Daarnaast zijn er in het district Keerom 500 regenopvangsystemen, 400 biozandfilters en 45 gemeenschappelijke toiletten gebouwd.