Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Veertig jaar hulpverlening Military Boekelo
1 maart 2011 |

Veertig jaar hulpverlening Military Boekelo

Wat begon met 4 Rode Kruisers, 4 dierenartsen en 4 artsen en een kraanwagen in het Lanketerbos te Haaksbergen veertig jaar geleden, is uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Overijssel.  Military heet tegenwoordig Eventing, het is een combinatie van Dressuur, de uithoudingsproef Cross en als afsluiting het Concours l’Hippique. Het is  een prachtig  internationaal gebeuren waarbij de Cross Country op de zaterdag het meest spectaculaire onderdeel van deze Military is.
 
Een team van ± 75 hulpverleners, 8 artsen en het Medisch Mobiel Team verzorgt dan de hulpverlening. Meer dan tienduizenden bezoekers komen naar het wedstrijdterrein met zijn 27 hindernissen, verdeeld over meer dan 55 hectare prachtig Twents coulisselandschap.

Er wordt verwacht dat wij met 2 tot 4 hulpverleners bij een hindernis aanwezig zijn. Het ligt aan de moeilijkheidsgraad van de hindernis. Dit is ook wel nodig. We kunnen dan directe hulp  bieden bij ernstige, minder ernstige maar ook hilarische ongevallen. Neem als voorbeeld de koninklijke val van prinses Sarah van Engeland in de waterbak. Diagnose: nat pak.

Op het Hoofdterrein (Strodorp) staan ook 2 teams paraat, om daar waar nodig is hulp te bieden.
 
Dat dit een mega-inzet is voor de afdeling Haaksbergen zal duidelijk zijn. Gelukkig krijgen we ieder jaar weer hulp van Rode Kruis-collega’s en EHBO-verenigingen uit de omgeving, en zelfs het DRK uit Ahaus.
 
Dit jaar is het ons ook weer gelukt om het aantal hulpverleners bij elkaar te krijgen. Iets minder dan in andere jaren, maar toch weer 70 mensen: Rode Kruisers, EHBO-ers, een assistent-arts en verpleegkundigen, zodat we weer alle hindernissen konden bemannen/bevrouwen.
 
Nogmaals willen wij iedereen bedanken voor zijn of haar bijdrage tijdens dit evenement en daar waar nodig was voor hun adequate hulpverlening.
 
Rode Kruis afdeling Haaksbergen
Bea Bongers