Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Samen doen dag afdeling Enschede groot succes
11 december 2013 |

Samen doen dag afdeling Enschede groot succes

​Voor de vijfde keer op rij heeft het Rode Kruis Enschede op dinsdag 26 november jl. de jaarlijkse SAMENDOEN-DAG georganiseerd, speciaal voor de mensen in Enschede die zich wel eens eenzaam voelen. Gezellige muziek, live optredens, informatieve gesprekken met clubs en/of verenigingen en een overheerlijke stamppottenbuffet: dit zorgde in de Pathmoshal Enschede voor een inspirerende en energieke bijeenkomst. In totaal heeft het comité van de SAMENDOEN-DAG meer dan vijfhonderd genodigden mogen ontvangen, dat zijn zeker honderd aanmeldingen meer dan vorig jaar.

Zelfredzaamheid
Vijf jaar terug is de voorzitter van Rode Kruis Enschede, Cor Kok, met het initiatief gekomen om ‘iets te organiseren voor de eenzame en kwetsbare mens in Enschede’. Volgens de heer Kok is de individualisering in Nederland één van de oorzaken dat steeds meer mensen zich eenzaam voelen. Daarom vindt hij dat ook deze mensen steun moeten krijgen om hun isolement te doorbreken en zo is zelfredzaamheid een belangrijke thema geworden bij de missie van het Rode Kruis om het menselijk lijden te voorkomen en te verzachten.

De SAMENDOEN-DAG, een groot succes

Vanaf 14.00 werden de gasten verwelkomd met koffie, thee en krentewegge.  Gastvrouw Dorothy Oosting deelde samen met Porgje, de ‘special guest’ van deze dag, mooie verhalen met het publiek en presenteerde de stands van de clubs en verenigingen. Vervolgens heeft het publiek meegedanst en meegezongen tijdens het optreden van de duo Saskia en Serge. Tijdens de pauze konden de genodigden informatie verzamelen bij de stands van de clubs en verenigingen. Dit jaar waren er in totaal tien stands aanwezig , waaronder Rode Kruis, Food Connect en Vredehof. Niet alleen hebben de standbezoekers informatie ontvangen, ook kregen zij allerlei leuke spulletjes van de standhouders mee.
Bij Mirjam Schipholt konden de gasten meedoen aan een luchtige cursus ‘Gelukskunde’: leef in het heden, dan ervaar je meer geluk. Later in de middag gaf het zangkoor ‘OverdagKoor Enschede’, dat uit meer dan 40 leden bestaat, een mooi optreden aan het publiek . Als afsluiting van deze gezellige bijeenkomst hebben de gasten kunnen genieten van een overheerlijke stampottenbuffet, dat verzorgd was door Food Connect. De muzikale omlijsting op deze dag werd verzorgd door Trio Cross Rood.