Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Rode Kruis wil helpen bij voedselnood in Nederland
29 augustus 2014 |

Rode Kruis wil helpen bij voedselnood in Nederland

​De afgelopen jaren is het aantal mensen in Nederland dat afhankelijk is van de voedselbank enorm gegroeid. Terwijl voedselbanken steeds minder voedsel gedoneerd krijgen. Wekelijks worden nu ongeveer 70.000 mensen geholpen, terwijl zeker nog zo’n miljoen mensen een inkomen heeft dat lager ligt dan de armoedegrens. Velen ontvangen dus geen hulp, wat betekent dat honger steeds vaker voorkomt in Nederland. Het Rode Kruis beschouwt dit als een noodsituatie. En bij een noodsituatie schieten wij te hulp.
 
Hoe kunnen we de voedselbanken helpen?
Om op deze vraag antwoord te geven is het project voedselhulp (zoals eerder in een nieuwsbericht aangekondigd)  met zo’n 12 afdelingen een pilot van start gegaan. Samen onderzoeken we hoe de Rode Kruis afdelingen de lokale voedselbanken kunnen helpen bij hun vraag naar voldoende en gezond voedsel. Welke ondersteuning kunnen de voedselbanken gebruiken? Maar ook, welke ondersteuning  is realistisch voor afdelingen en past binnen de strategie van het Rode Kruis.

Werkbaar projectplan voedselhulp in najaar gereed
Op deze manier komen wij dit najaar tot een werkbaar projectplan voedselhulp. Bij dit project  wordt  rekening gehouden met de diversiteit van de afdelingen. Aan alle afdelingen is dan vervolgens de keuze hiermee aan de slag te gaan in het nieuwe jaar. Waarbij wij natuurlijk hopen dat zo veel mogelijk afdelingen onze noodzaak om honger te bestrijden delen en dit project met beide handen aanpakken.