Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Rode Kruis present op beurs over rampenbestrijding
8 juni 2016 |

Rode Kruis present op beurs over rampenbestrijding

​Op de voormalige Vliegbasis Twenthe werd op 2, 3 en 4 juni een beurs georganiseerd in het teken van rampenbestrijding, incidentmanagement en crisisbeheersing, de eRIC. Het Rode Kruis was goed vertegenwoordigd met zowel een stand als de evenementenhulpverlening. Ook de ketenpartners van het Rode Kruis waren aanwezig, waaronder Politie, Brandweer, GHOR, Defensie.

​Het Rode Kruis District Twente verzorgde gedurende deze drie dagen de evenenementenhulpverlening op het gehele terrein en vanuit een representatieve standruimte werden de veelzijdige activiteiten van het Rode Kruis gepresenteerd. De bus van het Noodhulpteam, het Medisch Team, de Verbindingsdienst, Bevolkingszorg, de Studentendesk en op zaterdag konden kinderen zich laten opmaken tot heuse oefenslachtoffers. Vrijwilligers van de Studentendesk hebben Ready2Help flyers uitgedeeld en zorgden voor werving van vrijwilligers. Arnold van der Werff, coördinator Noodhulp: “Zo’n stand laat zien wat het Rode Kruis kan doen. Dat laten we met onze aanwezigheid op deze beurs niet alleen aan de bezoekers zien, maar ook aan de organisatie en aan de mede-exposanten.”

Unieke kans


Vooral de evenementenhulpverlening kreeg de volle aandacht. De vrijwilligers benadrukten dat het Rode Kruis voor zowel grote als kleinere evenementen ingezet kan worden. Het eigen verbindingsnetwerk en de eigen medische dienst maken het Rode Kruis onderscheidend in de markt.Ook Chris Faber, inzetleider van de dag, ziet dit evenement mede daarom als een unieke kans: “Rode Kruis Twente heeft met dit evenement een unieke kans gehad om aan onze partners, mogelijk toekomstige beursorganisatoren, te laten zien wat het Rode Kruis kan betekenen. De districtsteams zoals Noodhulpteam, Bevolkingszorg, Logistiek, Verbindingen en ook de afdelingen hebben hun enthousiaste medewerking verleend.” 
Het was de eerste keer dat deze beurs op de luchthaven plaatsvond.

Meer informatie:
RTV Oost
Exporic

Op zoek naar deskundige hulpverlening op uw evenement?
Neem contact op met Gerard Marsman, districtscoördinator Evenementenhulp Rode Kruis Twente,  of via ehvtwente@rodekruis.nl


Artikel delen?