Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Overeenkomst AED Platform Almelo
9 maart 2013 |

Overeenkomst AED Platform Almelo

De afdeling Almelo van het Rode Kruis heeft in september 2011 samen met een groot aantal lokale partners een platform opgericht, met als doel een gemeentelijk dekkend netwerk van AED's (Automatische Externe Defibrillator) die 24 uur per dag toegankelijk zijn voor het publiek.
 
Met de aansluiting van de vestigingen van het Openbaar Primair Onderwijs Almelo hebben de leden van het platform de uitrol van het AED Netwerk Almelo afgerond.
Daarnaast is men er in geslaagd om het gewenste aantal gecertificeerde hulpverleners te behalen, zodat er over het hele netwerk burgerhulpverleners aanwezig zijn die zo nodig een reanimatie kunnen uitvoeren. Deze hulpverleners zijn geregistreerd en aangemeld bij www.hartslagnu.nl.
 
Als sluitstuk is voor de komende jaren een rolverdeling overeengekomen die garant staat voor de continuïteit van het AED netwerk. Deze samenwerkingsovereenkomst is op woensdag 6 maart 2013 vastgelegd tussen de deelnemende partijen. De feestelijke ondertekening van de overeenkomst van het AED Platform Almelo vond plaats in aanwezigheid van wethouder mevrouw Timmer, die namens de gemeente Almelo ondertekende. 
 


De samenwerkende partijen in het AED Platform Almelo zijn: 
Gemeente Almelo, AWS Beter Wonen, Stichting Twente HartSafe, Stichting AED Hulpverlening Almelo, Ambulance Oost, Vereniging Plaatselijk Belang Aadorp en het Nederlandse Rode Kruis afdeling Almelo.