Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Kind onder Vuur tentoonstelling in Twente gestart
25 januari 2016 |

Kind onder Vuur tentoonstelling in Twente gestart

​​De tentoonstelling Kind onder Vuur is maandag 25 januari geopend in het Kulturhus in Borne. Het doel van de interactieve tentoonstelling is om kinderen bewust te maken van het leven van leeftijdsgenootjes in oorlogsgebieden.

Dorothy Oosting van TV Oost, verwelkomde als gastvrouw en ambassadrice van het Rode Kruis regio Twente de aanwezigen. Naast leerlingen van het Twickel College in Borne waren ook onder meer Europarlementariër Annie Schreijer, de D66 fractievoorzitter van de Provinciale Staten Margreet Overmeen, en verschillende vertegenwoordigers van B&W Borne aanwezig.

​Aan de hand van filmpjes en opdrachten kunnen kinderen zien hoe andere kinderen leven als kindsoldaat of hoe ze ineens moeten vluchten uit hun eigen land. De tentoonstelling Kind onder Vuur is voor kinderen in groep 7 en 8 en de brugklas van het voortgezet onderwijs, maar ook geschikt voor volwassenen. Tot 29 april staat de tentoonstelling in Borne, Hengelo, Enschede, Almelo, Denekamp en Nijverdal.

Marianne Stevelink, voorzitter van Rode Kruis Borne en voorzitter van de werkgroep Kind onder Vuur: “We leven al 70 jaar in vrede, een unicum in de wereld en laten we dat koesteren. Er zijn 30 miljoen vluchtende kinderen op de wereld, een enorm getal.”

Sylvester Goossen heeft een jaar in oorlogsgebied Engelse les gegeven, hij assisteert tijdens de periode dat de Kind Onder Vuur tentoonstelling in Twente is. "Ik verwacht dat kinderen meer inzicht krijgen wat kinderen in oorlogsgebieden meemaken en doormaken. Deze tentoonstelling is belangrijk omdat een kind niets te kiezen heeft, het is niet weerbaar en is gewoon een kind. Een vluchtend kind is geen gelukszoeker."

Bekijk hier hoe Kind Onder Vuur Twente 2016 er uit zag.Klik voor het bekijken van sfeerimpressies op bovenstaande afbeelding. Er opent een pdf, met daarin de linken naar de sfeerimpressies.