Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Feestelijke Bevolkingszorgavond district Twente
23 januari 2015 |

Feestelijke Bevolkingszorgavond district Twente

Woensdag 21 januari waren er 45 Rode Kruis-vrijwilligers Bevolkingszorg van het district Twente bijeen. Dit als dank voor al het werk dat in 2014 verzet werd. Ze werden welkom geheten door graaf Frederik van Hogendorp, voorzitter van het district. Dit onder het toeziend oog van portefeuillehouder Noodhulp, Ben Sanders. Na het woord van de voorzitter kondigde Harry Averesch, als hoofd Bevolkingszorg, een heerlijk buffet aan dat kort daarna werd geopend.

De gezellige avond bij restaurant Schwarzwald, in de bossen bij Rijssen, had ook een feestelijk tintje. Tijdens deze bedankavond werden door de hoofden Harry Averesch en Anita Kampherbeek eveneens certificaten uitgereikt aan 37 vrijwilligers die vorig jaar de omscholing van Opvang & Verzorging naar Bevolkingszorg deden. Ook waren er 4 vrijwilligers die een certificaat ontvingen voor het succesvol afronden van de nieuwe opleiding Bevolkingszorg. Een van hen heeft ook de teamleidersopleiding voltooid. Heugelijk nieuws!

Joke te Wierike, Rode Kruis-vrijwilliger Bevolkingszorg: "In Rijssen veel vrijwilligers ontmoeten die ik al eens op andere locaties gezien had, was heel erg leuk. Dat we tijdens deze avond het certificaat Bevolkingszorg uitgereikt kregen, en daarbij een prachtige roos ontvingen, was iets om trots op te zijn. We hebben genoten van een heerlijk en zeer goed verzorgd buffet. Ik kijk met belangstelling uit naar een volgende activiteit."

Met de totale poule aan Bevolkingszorgvrijwilligers is het Rode Kruis-district nu op sterkte om te voldoen aan het convenant Bevolkingszorg dat eind vorig jaar met de Veiligheidsregio Twente werd gesloten. Het convenant is aangegaan voor de periode van twee jaar (2015 en 2016). Dit betekent dat er bij rampen en calamiteiten, waarbij mensen opgevangen moeten worden in onze regio Twente, een beroep kan worden gedaan op de vrijwilligers Bevolkingszorg van het Rode Kruis.

Bevolkingszorg Twente gaat vol vertrouwen de toekomst tegemoet!

bevolking7.jpgbevolking6.jpg

bevolking3.jpgbevolking4.jpg

bevolkin1.jpgbevolkig2.jpg