Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Een dagje Slagharen met het Rode Kruis
6 september 2011 |

Een dagje Slagharen met het Rode Kruis

Op maandag 22 augustus 2011 organiseerde Rode Kruis Dinkelland - Oldenzaal een dagje Slagharen voor kinderen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar, die om wat voor reden niet in de gelegenheid zijn op vakantie te gaan of een dagje uit te gaan naar een pretpark.

Slagharen

Onder leiding van een viertal begeleiders van de afdeling vertrokken om 9.00 uur een bus van Rode Kruis en enkele particuliere auto’s naar Slagharen. Iedereen was voorzien van een goed gevuld lunchpakketje. Aangekomen in Slagharen werd een eerste aanslag gepleegd op het lunchpakketje. Daarna gingen de kinderen voor zover nodig onder begeleiding het attractiepark over.

Geen wachttijden 

Gelukkig was een groot deel van Nederland al weer naar school zodat er geen lange wachttijden waren bij de verschillende attracties. En het weer werkte op uitzonderlijke wijze mee zodat iedereen kon genieten. Tegen 16.00 uur werd de terugreis aanvaard. In het Rode Kruisgebouw te Denekamp waren de tafels gedekt voor een afsluitende maaltijd. En waar kun je kinderen meer mee plezieren dan frites met een kroket. Een bakje yoghurt kon er na de frites nog wel bij. Voldaan werden de kinderen tegen 18.00 uur door hun ouders en/of verzorgers afgehaald.

Haringparty Denekamp

Deze dag was mogelijk gemaakt doordat de opbrengst van de haringparty Denekamp in 2010 geschonken is aan de afdeling Dinkelland - Oldenzaal met de aantekening dat het geld besteed moest worden aan personen die als gevolg van een handicap en andere problemen moeilijk of niet op vakantie kunnen. Dit was de eerste activiteit die bekostigd is uit deze opbrengst. Deze dag was voor de kinderen zeer geslaagd en de begeleiders van het Rode Kruis genoten van het enthousiasme waarmee de kinderen de dag beleefd hebben.