Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Busproject 'Miles for Smiles' Hof van Twente
11 februari 2014 |

Busproject 'Miles for Smiles' Hof van Twente

Een nieuwe, compleet uitgeruste rolstoelbus kost circa 95.000,- euro. En voor zo’n nieuwe bus voert het Rode Kruis Hof van Twente de komende maanden actie. Met de slogan ‘Miles for Smiles’ wordt geprobeerd het benodigde geld bij elkaar te brengen.

Het Rode Kruis Hof van Twente beschikt over drie bussen die alle dagen op de weg zijn met het halen en brengen van senioren en minder-validen, ook in de weekenden. Eén van deze bussen, ‘t Bliff goan’ heeft het ‘goan’ bijna opgegeven. “We hebben deze bus zo’n drie jaar geleden gekregen en die is nu toch helemaal op; als we de bus laten repareren zijn we handen vol geld kwijt”, vertelt coördinator Linda van Wanrooij. Besloten werd om deze keer niet voor een tweedehandse, maar voor een nieuwe bus te gaan. “Een bus met een goede inbouw. De lift, de verankering en de stoelen moeten gewoon goed zijn. Dat kost geld, maar dan kun je ook jaren vooruit.”
En de rolstoelbussen van het Rode Kruis móeten ook jaren vooruit: “We krijgen het steeds drukker met het vervoer, doordat mensen langer thuis moeten wonen. We doen al het mogelijke om senioren, mensen die eenzaam zijn, erbij te laten horen en te ondersteunen. Met goed vervoer kunnen we deze mensen toch af en toe een leuke tijd bezorgen. De Rode Kruisbus betekent iets in het sociale leven van veel mensen. ” 


Om de financiën rond te krijgen houdt het Rode Kruis Hof van Twente de komende maanden tal van acties. De aftrap is zaterdag 15 februari bij het Rode Kruisgebouw aan de Kloosterlaan. De opbrengst van het dan gehouden Rode Kruis Restaurant is helemaal voor de nieuwe bus. Buiten wordt die middag een grote barometer onthuld, waarin na elke actie ‘het kwik’ ongetwijfeld omhoog schiet! Alle scholen in de Hof worden gevraagd actie te voeren voor de nieuwe bus. “Touringcarbedrijf Ter Doest heeft als hoofdprijs een bus voor een schoolreis beschikbaar gesteld, en die prijs wordt gewonnen door de school die het hoogste bedrag per leerling verzameld”, vertelt Van Wanrooij. Ook bedrijven en verenigingen in de Hof worden gevraagd zich in te zetten. Later in het jaar organiseert het Rode Kruis een grote Gala-avond met artiesten. Uiteraard komt er ook een gezellige middag voor de senioren, eveneens met artiesten. Het wordt een druk jaar voor de Rode Kruisvrijwilligers en de commissie. Die bus kómt, daarvan is Van Wanrooij overtuigd: “Zoveel mensen in de Hof dragen het Rode Kruis hier een warm hart toe. Die nieuwe rolstoelbus komt er, écht!”​

bron: www.deweekkrant.nl