Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen District Twente Actueel Nieuws Brunch voor mantelzorgers Dinkelland-Oldenzaal
11 november 2013 |

Brunch voor mantelzorgers Dinkelland-Oldenzaal

10 november was de jaarlijkse dag van de mantelzorg. Op deze dag wordt erkenning getoond aan de mantelzorger. Dit jaar was het thema 'Yes We Care' (Ja, we zorgen voor elkaar!) Dit stond voor het samenspel tussen zorgprofessionals en mantelzorgers. Daarin valt namelijk heel wat te verbeteren. De slogan doet een appèl op iedereen die om een zorgvrager heen staat. Het gaat om een subtiel samenspel tussen de zorgvrager, mantelzorger en de beroepskracht.

Ook in de gemeente Dinkelland-Oldenzaal zijn veel mantelzorgers werkzaam. De zorg voor een partner, familielid of andere hulpvragende is een veeleisende en niet altijd eenvoudige taak. Reden om deze mensen eens extra aandacht te geven.

Sinds een aantal jaren organiseert de afdeling Dinkelland-Oldenzaal van het Rode Kruis een brunch voor mantelzorgers op of rond de dag van de mantelzorg. Uitgenodigd worden mantelzorgers die iemand verzorgen en mantelzorgers waarvan de zorgvrager afgelopen jaar is overleden. Zaterdagmorgen mocht de afdeling een dertigtal mantelzorgers ontvangen en is hen een uitgebreide lunch aangeboden in het Rode Kruis gebouw te Denekamp. En zoals een van de aanwezigen zei: “Het is toch eens wat anders om met een hele groep gezellig aan tafel te zitten, dan steeds maar alleen.” ​