Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Tsunami Indonesie - Aceh

Indonesie - Aceh

Aceh op Noord-Sumatra is het zwaarst getroffen door de ramp. Allereerst door de aardbeving met een kracht van 9.0 recht voor de kust. En daarna door de tsunami die door deze aardbeving werd veroorzaakt. In een groot deel van de kust stond bijna niets meer overeind. Hele gemeenschappen zijn ontwricht, vele duizenden doden zijn er gevallen.
 
We begonnen onze hulp in het gebied met het uitdelen van voedsel, tenten, huisraad, medicijnen en wat er verder accuut nodig was. In de wederopbouwfase  hebben we gekeken welke projecten wij konden uitvoeren. indonesie - aceh.jpg

Dat gebeurde in nauwe samenwerking met het Indonesische Rode Kruis PMI, en met de BRR. Deze organisatie is door de Indonesische regering opgericht om de toevloed aan hulp in goede banen te leiden. De BRR ziet erop toe dat hulporganisaties hun toezeggingen nakomen en dat corruptie wordt tegengegaan.
 
Uiteindelijk concentreerde onze wederopbouw zich op twee plaatsen. We hielpen de soroptimisten bij de wederopbouw van de plaats Lamreh, even buiten de provincie-hoofdstad Banda Aceh. En we bouwen nieuwe huizen in Sabang op het eilandje Wei.