Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Tsunami indonesie

indonesie

 

Op 26 december 2004 veroorzaakte een zeer zware aardbeving voor de kust van Sumatra voor een immens grote tsunami. De aardbeving, met een kracht van 9.0 op de Richterschaal, richtte op Sumatra al zware schade aan. 

 

indonesie.jpgOver grote gebieden op de wereld zijn kleinere en grotere aardschokken voorgekomen die verband hielden met de tsunami-beving. De zwaarste hiervan, met een kracht van 8.7 op de Schaal van Richter, was de aardbeving van 28 maart 2005 op het Indonesische eiland Nias. Het eiland is door de beving iets gekanteld. De zuidkust ligt nu 20 centimeter hoger dan voor de beving. Op verzoek van het Indonesische Rode Kruis PMI helpen wij de slachtoffers in Zuid-Nias. Dat doen wij samen met onze collega┬┤s van het Rode Kruis-Vlaanderen.
 
In Indonesi├ź werken we bij de wederopbouw bovendien volgens het principe van to build back better. Het getroffen gebied is niet welvarend. Nu we toch huizen, scholen en klinieken moeten herbouwen, willen we gebouwen neerzetten van een goede kwaliteit en bestand tegen aardbevingen.
Dat betekent dat we ook aandacht besteden aan de aanleg van waterleidingen en sanitair en dat we lokale vrijwilligers een gezondheidstraining geven.
Bij de bouw volgen we uiteraard de bouwvoorschriften die de Indonesische overheid heeft gesteld.