Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Simone, nieuwe voorzitter Rode Kruis Tilburg
2 februari 2016 |

Simone, nieuwe voorzitter Rode Kruis Tilburg

​​​Mag ik u voorstellen? De nieuwe voorzitter van het Rode Kruis Tilburg.
Per 1 december 2015 heeft het bestuur van Rode Kruis Tilburg een nieuwe voorzitter, Simone van Griethuijsen. In haar woonplaats Udenhout stel ik haar een aantal vragen, zodat wij haar beter leren kennen.

Hoe ben je bij het Rode Kruis Tilburg terecht gekomen?

Van kinds af aan heb ik de wens om iets voor anderen te kunnen betekenen. Zo ben ik de afgelopen 2 jaar bestuurslid geweest van de Weekendschool ’s-Hertogenbosch. In september ben ik verhuisd naar Udenhout en wilde graag de overstap maken naar een stichting in Tilburg. Ik zag de vacature voor nieuwe bestuursleden bij het Rode Kruis en heb meteen gesolliciteerd! Daarnaast heeft het Rode Kruis dezelfde kernwaarden waarmee ikzelf in het leven probeer te staan.

Wat is jouw achtergrond en werkervaring?

Ik heb met name HR functies gedaan, van adviseur tot manager. Wat ik vooral interessant vind is hoe organisaties functioneren en succesvoller kunnen worden. Mijn interesse ligt dan bij de mens in de organisatie. Mijn laatstgenoten studie Arbeid, Organisatie en Management sloot daar goed bij aan. De vraag die ik mezelf stel is hoe we er met elkaar voor kunnen zorgen dat er nog effectiever en positiever samengewerkt kan gaan worden! Als mensen zich goed voelen straalt dat namelijk op alles en iedereen af in een organisatie. Als voorzitter zal ik me daar zeker bezig mee willen gaan houden vanuit een helicopterview op onze afdeling.

Wat verwacht je van het Rode Kruis Tilburg?

Ik zie al heel veel passie en inzet bij het Rode Kruis Tilburg. Mij lijkt het een hele mooie uitdaging om binnen de kaders en de visie van het Rode Kruis Nederland onze afdeling nog verder te laten ‘groeien en bloeien’.  Ik heb dan ook, als voorzitter, de mooie taak om het bestuur voor te zitten en sturing en richting aan onze afdeling te geven.  Hiervoor houd ik graag een vinger aan de pols in de organisatie.  Mijn intentie is om met plezier samen te werken en elkaar te versterken.  Dit zal ik uiteraard ook in samenwerking met de nog aan te trekken overige twee bestuursleden willen gaan doen. Ik denk dat het Rode Kruis Tilburg al zeker goed bezig is, maar met bepaalde kernwaarden kunnen we nog wel wat stappen maken.

Uit jouw verhaal blijkt dat het bestuur een andere rol krijgt. Hoe dat zo?

Voorheen was het bestuur, naast het vaststellen van de koers, ook veel bezig met praktische en uitvoerende zaken. Dit is niet de richting waar wij als nieuw bestuur heen willen. Eind 2015 is een algemeen coördinator aangesteld door het vorige bestuur, Jeanny Beerens. Zij heeft een managementfunctie richting de gehele organisatie en werkt nauw samen met de coördinatoren die met elkaar en haar vergaderen in het MT-overleg. Zij zal o.a. de organisatie helpen om een verdere ontwikkeling door te maken en zal bepaalde zaken organiseren. Het bestuur zal zich richten op de hoofdlijnen, de strategie en kaders en komt eenmaal per maand samen voor het bestuursoverleg. Tevens zal het bestuur door Jeanny geïnformeerd worden over wat er speelt in de organisatie en het MT. Het bestuur zal daarnaast regelmatig – roulerend – aansluiten bij het MT-overleg. Deze nieuwe manier van werken heeft ook te maken met de Strategie 2020 waar het Rode Kruis nu volop mee bezig is. We doen ons best om, op wens van alle vrijwilligers, de beste invulling van het bestuur te gaan geven en zullen tijdig de nieuwe manier van werken evalueren.

Ben je bekend in het Tilburgse?

Ik heb gestudeerd in Tilburg. Naast andere studies die ik in Breda en Rotterdam heb gedaan, heb ik in Tilburg een gecombineerde opleiding gericht op onderwijs en  Facilitair Management gevolgd. Dus ik ken Tilburg wel een beetje maar ik ga Tilburg zeker nog meer leren kennen!

En natuurlijk ben ik benieuwd naar haar privéleven. Wie is Simone en wat doet ze nog meer in haar vrije tijd?

Ik woon samen in Udenhout met mijn partner, ben 40 jaar en heb geen kinderen. In mijn vrije tijd ben ik, naast mijn bestuursfunctie bij het Rode Kruis Tilburg, projectleider bij de Voedselbank in Den Bosch. Hier organiseer ik, samen met een projectteam, voornamelijk één keer per jaar een bijzondere vrijwilligersdag.  Verder hou ik erg van studeren, tuinieren, reizen maken en andere culturen leren kennen.