Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Monden tekort
16 januari 2012 |

Monden tekort

Wij kunnen niet met het Rode Kruis op vakantie. Jullie hebben toch alleen het vakantieschip de Henri Dunant? En ik ben bang voor water.
Het Nederlandse Rode Kruis heeft naast het vakantieschip ook 2 vakantiehotels. Die zijn volledig aangepast en ingericht om chronisch zieken en meervoudig gehandicapten van een onbezorgde vakantie te laten genieten. Daar is ook water, dat wel. De hotels hebben een extra verwarmd en aangepast zwembad. Per persoon gaat er 1 vrijwilliger mee in het water.
Wil: “Ik zie mensen met de ziekte van Huntington, die in het warme water eindelijk een half uurtje totaal kunnen ontspannen en intens genieten. Prachtig om te zien. Daar doen we het voor.”
 
Ik heb gehoord dat het Rode Kruis is gestopt met de vakanties.
Dat is niet zo. Er wordt gedacht over eventuele verkoop van de hotels in de toekomst, maar we blijven de vakanties aanbieden. We blijven zorgen dat onze gasten met ons op vakantie kunnen. Volledig verzorgd en veilig. Vaak bestaat er geen andere mogelijkheid om een keer een weekje weg.
 
Kan ik met mijn zieke partner mee?
Jazeker, u kunt mee. Dan nemen wij voor een week de zorg van u over en heeft u ook een week vakantie. Tijdens de vakantieweken zijn artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en vooral veel vrijwilligers aanwezig, die de zorg volledig over kunnen nemen.
 
Zijn we de hele week in het hotel?
Als u dat wilt wel, maar elke week worden een aantal excursies georganiseerd. Er zijn altijd rolstoelbussen aanwezig om onze gasten te vervoeren en er zijn vrijwilligers om de gasten te begeleiden. U kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld uw partner met een excursie mee te laten gaan en zelf iets anders te gaan doen.  Of omgekeerd. Wij nemen de zorg voor uw partner van u over.
 
Mijn partner kan zelf niets. Is er een lift?
In beide hotels en het schip zijn tilliften aanwezig. Woont uw partner hier in het verpleeghuis? Onze hotels hebben alle voorzieningen, die hier in huis ook zijn. En meer, want wij hebben ook nog een prachtig zwembad en veel vrijwilligers om u een onvergetelijke week te bezorgen!
 
U bent zo enthousiast en positief. Zijn er ook minpunten?
Ja, die zijn er ook: als u met tweeën komt, moet u ook voor twee betalen. En we hebben alleen tweepersoons kamers. Sommige mensen ervaren dat als een minpunt.
Oh, dat geeft niet hè Mary, wij snurken allebei even hard!