Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Unieke survivaltocht
20 juni 2016 |

Unieke survivaltocht

Begin mei dit jaar vertrok een groep van 13 jongeren met een beperking samen met zo’n tien begeleiders naar de Eifel in Duitsland voor een survivalvakantie.

Door een bijdrage van ABAB en een samenwerking tussen het Rode Kruis Tilburg, Contour de Twern en Motorcycle Support Nederland, is deze bijzondere vakantie mogelijk gemaakt.


Durf jij je grenzen te verleggen?

Het thema van de reis was: Durf jij je grenzen te verleggen? Want ook al is een survivaltocht niet direct een reis waaraan gedacht wordt bij mensen met een beperking, toch blijkt ook nu dat zo’n actieve vakantie middenin de natuur juist ook voor deze groep mensen heel geschikt is.

Zes dagen stond de reis in het teken van activiteit, sportiviteit, durf en vriendschap. Zo vertelt Esther, een van de reisgenoten over haar ervaring: 'Toen ik de advertentie zag, dacht ik eigenlijk direct, dit is iets voor mij’. Esther is lichamelijk beperkt omdat ze te vroeg geboren is en is afhankelijk van haar rolstoel. ‘Ik zie mijn fysieke handicap niet als een beperking en ik ben eigenlijk heel avontuurlijk, maar een actieve vakantie is lastig om te vinden ’. Esther was dan ook direct enthousiast.

survivaltocht_2-2016.gif

De top bereikt

Behalve Esther bestond de groep uit jongeren tussen de 20 en 40 jaar, sommige met een meervoudige lichamelijke beperking en sommige met een geestelijke beperking. Niets daarvan stond deelname in de weg. Het schema van de vakantie stond vol met activiteiten, van kajakken tot een bezoek aan een wildpark en bergbeklimmen. ‘Ik had ook nooit gedacht dat ik dát ooit in mijn leven zou doen, vooral dat klimmen, waar je toch erg veel je benen voor moet gebruiken. Maar ik heb de top bereikt, op wilskracht. Echt een geweldige ervaring’, vertelt Esther met trots. ‘Ik ben echt geïnspireerd geraakt om te zien hoe mensen zijn en hoe ze van elkaar leren. Iedereen op deze vakantie had een verhaal. De activiteiten hebben ons echt bij
elkaar gebracht. Het was een heel bijzondere vakantie”.

survivaltocht_3-2016.gif

Trots

En niet alleen de gasten geven blijk van de bijzondere week, ook de begeleiders spreken van een unieke reis: ‘Zo bijzonder om deze mensen die zich bewust zijn van wat ze kwijt zijn geraakt, zo mee te mogen maken. De overwinning die ze op zichzelf hebben gemaakt. Het leverde ter plekke iets op. Echt geweldig wat deze mensen hebben gedaan. Ik ben daar heel trots op’, vertelt een van de begeleiders van Motorcycle Support.

Met trots en grote voldoening kijkt de organisatie nu terug op de zeer geslaagde week. Gekeken wordt nu al naar de mogelijkheden om volgend jaar weer een groep jongeren haar grenzen te laten verleggen.

Voor meer informatie:
Jozef van den Corput,
Rode Kruis Tilburg
(013) 542 51 63

info@rodekruistilburg.nl

Artikel delen?