Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Roze Maandag en Rode Kruis Tilburg
27 juli 2011 |

Roze Maandag en Rode Kruis Tilburg

Op zo’n groot evenement gaat er natuurlijk wel eens wat mis. Gelukkig staan de vrijwilligers van het Rode Kruis dan klaar om eerste hulp te verlenen. In de twee kermisweekenden en op Roze Maandag, zijn zij tot diep in de nacht aanwezig. Zij bevinden zich op twee locaties in de binnenstad, namelijk op het Rode Kruisgebouw aan de Leonard van Vechelstraat en op het Piusplein. Natuurlijk nemen ze ook regelmatig een kijkje op de kermis zelf, tussen het feestende publiek. 

Een druk bestaan

Ton Kilsdonk coördineert de inzet van EHBO’ers op evenementen. Hij is net terug uit Nijmegen, waar hij ieder jaar de vierdaagse loopt. Gelukkig was het voor hem een ontspannen 4daagseweek en is hij zonder blessures teruggekomen uit Nijmegen, want op Roze Maandag is hij weer van 7 uur tot 1 uur ’s nachts te vinden op het Rode Kruisgebouw, waar hij naast zijn functie als coördinator Evenementenhulp, ook zelf EHBO-diensten draait. En met veel plezier! 

Schaaf- en snijwonden

Kilsdonk: “De Roze Maandag verloopt uitstekend. Buiten wat schaaf- en snijwonden die we hebben verbonden, hebben we nog geen ernstige gevallen gehad deze avond op de post Rode Kruisgebouw.”
 
Dan komt één van de vrijwilligers even overleggen over een begeleidster van de paardjes, die voor het Rode Kruisgebouw staan. Zij heeft een schop tegen haar enkel gekregen van zo’n paardje en haar enkel is dik geworden. Natuurlijk wordt zij direct geholpen en kan zij, na een avondje rust, de volgende dag gewoon weer aan het werk. 
 
Wat later op de avond blijkt het op de post Piusplein erg druk met diverse soorten slachtoffers , van minder ernstig tot ernstig. Soms is de assistentie van de Regionale Ambulance Voorziening helaas zelfs nodig. 

Bedankje

Kilsdonk wil graag alle vrijwilligers bedanken die zich inzetten of hebben ingezet tijdens de Kermisdagen.
 
BEDANKT in willekeurige volgorde;  Wil, Cees, Johan, Chris, Tonny, Gerard, Eric, Ingrid, Ben, Sonja, Corry, Johan, Jan, Andre, Peter, Sandra, Gerda, Nel, Toon, Antoon, Jopie, Mieke, Ilona, Susan, Ad en Elly!
 

Nieuwe vrijwilligers gezocht

“Wij hebben altijd behoefte aan vrijwilligers voor de evenementen,” vertelt Kilsdonk. “ Je krijgt van het Rode Kruis een EHBO-opleiding en vervolgcursussen en van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij zich een aantal malen per jaar inzet bij één van de geweldige evenementen die worden georganiseerd in Tilburg.”
 
Geïnteresseerden kunnen informatie vinden op de website of een e-mail sturen naar: info@rodekruistilburg.nl.