Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Rondje Tilburg benut ruime ervaring Rode Kruis Tilburg
13 mei 2011 |

Rondje Tilburg benut ruime ervaring Rode Kruis Tilburg

Een goed begin…

Twintig noodhulpverleners uit Tilburg, Oisterwijk en Waalwijk stonden zondag 8 mei de hele dag paraat om eerste hulp te verlenen aan de deelnemers van Rondje Tilburg:


- een vierkoppig biketeam op het wandel- en hardloopparcours
- 2 motoren op het fietsparcours
- 4 bemande noodhulpposten op diverse plaatsen langs de hoofdroute
- 4 Rode Kruisbussen en 1 aanhangwagen met materialen.
 
Rondje Tilburg is een nieuw sportief spektakel met voor ieder wat wils:
- een halve marathon
- een blote voetenrace
- diverse hardloop- en wandeltochten
- een hoge hakkenrace.
Vandaar deze uitgebreide inzet door Rode Kruis Tilburg.

… is het halve werk

Ondanks de enorme omvang van de inzet kijkt interim-coördinator Elly van Dongen terug op een rustige dag: “Vanwege het warme weer hadden we verwacht het drukker te hebben. Maar we kunnen beter niets te doen hebben, dan dat we tot over onze oren in het werk zitten – want dat betekent dat er iets flink is misgegaan!”

Maar wel leuk werk!

Clémentine van Dongen geniet van haar werk bij Evenementenhulp en zou iedereen met een EHBO-diploma aanraden zich te melden als vrijwilliger: “Het is gewoon heel erg leuk om te doen en het voelt vaak helemaal niet als werk. Bij Tilburg Zingt bijvoorbeeld staan wij ook gewoon te zingen, en dat is heel gezellig! En bij Festival Mundial mogen wij ook gewoon rondlopen over het terrein. Nieuwe vrijwilligers staan daar vaak wel van te kijken en roepen dan: ‘Wow, leuk! Dit is ook gewoon vrijwilligerswerk!’”
 

Een geslaagd evenement

Annelies Hovinga, projectleider van Rondje Tilburg, heeft de samenwerking met het Rode Kruis Tilburg als bijzonder prettig ervaren: “Het was voor ons de 1e keer dat we dit evenement organiseerden. Ik merkte echt dat het Rode Kruis Tilburg veel kennis en ervaring heeft met grote evenementen. Er werd goed en snel gereageerd op onze vragen, er werd met ons meegedacht en heel proactief gewerkt. Volgend jaar willen we Rondje Tilburg nog groter gaan opzetten, dus dan zullen we zeker opnieuw een beroep doen op het Rode Kruis Tilburg!”
 
Ook EHBO’er worden bij Evenementenhulp?
Stuur een mailtje naar info@rodekruistilburg.nl.
Gaat u een evenement organiseren en wilt u het Rode Kruis Tilburg hierbij inzetten?
Mail uw aanvraag naar hulpverlening@rodekruistilburg.nl. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op met u.
 
Sinds april 2011 is Ton Kilsdonk coördinator Evenementenhulp in Tilburg. Hij wordt op dit moment ingewerkt door Elly van Dongen.
 
Tekst: Gela Wilhelm