Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Rode Kruis Tocht langs de Leije
30 september 2011 |

Rode Kruis Tocht langs de Leije

De Rode Kruis Tocht wordt in samenwerking met wandelcentrum Balance Support georganiseerd. De tocht voert door natuurgebied Gorp en Roovert in Goirle.
 
“Ik kreeg het idee om een Rode Kruis Tocht te organiseren toen ik over een tocht in Deventer las”, vertelt Anne Marie. “Dat was een groot succes. Ik dacht: Dat kunnen wij ook! De netto-opbrengst van de tocht gaat dan ook volledig naar het Rode Kruis Tilburg, dat actief is in Gilze en Rijen, Riel, Berkel-Enschot, Udenhout en Goirle.”

Extra fondsen

“Ik ben erg enthousiast over het biketeam in Tilburg”, zegt Anne Marie. “Het is het eerste gecertificeerde Rode Kruis Biketeam in Nederland.

Zij bieden eerste hulp bij ongelukken tijdens grotRode Kruis Tilburg Bike Teame Tilburgse evenementen en zijn snel ter plaatse. Ik hoorde van de coördinator dat er voor het team extra fondsen worden gezocht. Daarom lijkt het mij een goede besteding van het geld dat we door de tocht binnen krijgen.”

Balance Support

“Balance Support is een wandelcentrum en onderdeel van het KNBLO erkende Wandelcentrum Midden-Brabant”, verklaart Natasja haar rol en betrokkenheid. Anne Marie: “Natasja levert hoge kwaliteit. Zij kent het terrein goed. Ik zeg eerlijk dat ik zonder haar nooit aan de organisatie van deze tocht begonnen zou zijn. Verder zijn Jozef van den Corput, de coördinator van de Sociale Hulp en Henk ter Haar, vrijwilliger bij het Rode Kruis, bij de organisatie betrokken.”

Je kunt niet verdwalen

Natasja: “Je kunt lekker ontspannen wandelen zonder ergens op te hoeven letten. Alle afstanden gaan over het landgoed Gorp en Roovert. Dit is beroemd om zijn afwisselende begroeiing, vele prachtige vennetjes en het riviertje de Leije. Je krijgt een routebeschrijving mee, de route is op GPS beschikbaar en alle routes worden uitgepijld.”

Onderweg

Anne Marie: “Onderweg hebben we een lekker broodje klaar staan voor alle wandelaars. Daarnaast zijn er tijdens de tocht drie stops waar eten en drinken verkrijgbaar zijn tegen een kleine vergoeding. Ook krijgt iedere wandelaar een gezond appeltje en een leuke herinnering!”

Meer mensen helpen

Anne Marie: “Ik merk in het werkveld dat het Rode Kruis nog niet zo bekend staat als lokale hulpverlener, maar vooral als internationale vereniging, die helpt bij rampen. Door de Rode Kruis Tocht dragen we bij aan meer bekendheid voor de lokale activiteiten. Ik ben coördinator van de Maatschappelijke Stages bij het Rode Kruis in Tilburg. Daarvoor kom ik  regelmatig bij instellingen en hoor dan dat zij niet op de hoogte zijn van de diensten die wij leveren. Er is erg veel eenzaamheid onder ouderen, hoor ik ook. Door mee te lopen met de Rode Kruis Tocht en bij te dragen, kunnen onze vrijwilligers van Sociale Hulp meer (oudere) mensen helpen en kunnen we de rolstoelbus vaker inzetten.”

Doel is grote motivatie voor me

Natasja: “Het is een nieuwe ervaring voor mij aangezien ik het niet gewend ben om dergelijke grote tochten te organiseren. Ook is het doel van de tocht een grote motivatie voor mij. Ik vind het belangrijk dat mensen in beweging blijven. Het Rode Kruis levert goede diensten waar ik graag aan wil bijdragen. Daarom zeg ik: wandel mee en beleef het mee.”
 

​Langs de routes staan posten met Rode Kruisvrijwilligers, waaronder het biketeam, dat zo nodig Eerste Hulp verleent.

De Rode Kruis Tocht is geschikt voor alle leeftijden en geschikt voor wandelaars, nordic walkers en GPS’ers.

Bovendien is er een puzzeltocht voor kinderen tot ca. 12 jaar.

De puzzeltocht is 5 km, de andere routes die gelopen kunnen worden zijn 8 km, 16 km, 24 km, 32 of 40 km.

Voor actuele informatie: www.rodekruistocht.nl

Voor de Vierdaagse wandelaars kan de Rode Kruis Tocht een prima voorbereiding zijn. De afstanden passen in de training van de Via-Vierdaagse. De wandelaars die een wandelboekje van de KNBLO bijhouden, krijgen van ons een passende sticker.

Wandel mee want:

samen wandelen is gezellig;

de tocht gaat door een prachtig particulier gebied;

de wandeling zal goed georganiseerd en verzorgd zijn;

naast de routebeschrijving is een leuke beschrijving met kleine weetjes over het gebied beschikbaar;

wij kunnen met z’n allen door deze tocht de minder sterken in onze samenleving helpen en hun leven aangenamer maken.

http://www.OJW-Advokaten.nl
http://www.gbg.nl
​ ​