Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Rode Kruis Bike Team bestaat 5 jaar
5 mei 2014 |

Rode Kruis Bike Team bestaat 5 jaar

FILM – over Rode Kruis Bike Team Tilburg

Sinds 1 mei bestaat het Bike Team van het Rode Kruis Tilburg 5 jaar. De inmiddels 20 fietsende eerste hulpverleners hebben zichzelf meer dan bewezen. Ze zijn tijdens evenementen bij calamiteiten snel ter plekke, laveren gemakkelijk door het publiek en vervoeren hun EHBO-tas of AED in de tas achterop de fiets. In de film van RTV Brabant hieronder maak je kennis met de Bike Team-initiatiefnemers Peter Tempelaars en Tjeerd van Dongen en beleef je de kwalificatie en het enthousiasme van het Bike Team.

5 nieuwe gecertificeerde bikers

Op zaterdag 19 april haalden 5 bikers van de afdeling Tilburg hun Bike-certificaat. In het bijgaande filmpje kun je zien hoe de dan nog aspirant bikers worden getest op verschillende onderdelen die ze in de weken daarvoor geleerd hebben van de Outrex instructeurs: snel op- en afstappen, slidings en noodstoppen maken, conditie bewijzen en eerste hulp verlenen. Instructeur Hans Borgstein reikte certificaten uit aan de heren Joris, Boris, Jeffrey en Garion en aan de vrouwelijke biker Arwine.

De Langstraat

Joris is eerste hulp verlener bij de Rode Kruis-afdeling De Langstraat (Heusden, Drunen, Elshout, Waalwijk, Sprang-Capelle, Waspik, Loon op Zand en Kaatsheuvel). Hij haalde zijn Bike Team-certificaat in Tilburg met als doel te gaan onderzoeken of een Bike Team ook voor De Langstraat tot de mogelijkheden behoort. Tot die tijd maakt afdeling De Langstraat bij evenementen gebruik van het Tilburgse Bike Team.

Word ook Rode Kruis biker

Ben je in het bezit van een EHBO-diploma, heb je een goede conditie en ben je enthousiast om op vrijwillige basis eerste hulp te verlenen bij evenementen? Meld je dan aan als aspirant biker van het Bike Team en doorloop het traject van Learning by doing naar het Bike Team-certificaat. Voor informatie: info@rodekruistilburg.n