Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws ​Persbericht: Tulp voor noodhulp goed verkocht
14 maart 2017 |

​Persbericht: Tulp voor noodhulp goed verkocht

Tussen 27 februari en 5 maart werd de Tulp voor Hulp actie gehouden bij de Albert Heijn filialen en met succes.

De ‘Tulp voor Hulp’ heeft gretig aftrek gevonden: 189.123 bossen werden verkocht waar van iedere bos 1 euro naar het Rode Kruis ging. Kortom, er is in totaal €189.123 opgehaald dat wordt besteed aan noodhulp in Nederland.

Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed zijn opgeleid en voorbereid op iedere calamiteit.

Het Rode Kruis is blij met de opbrengst. “We kunnen het geld goed gebruiken. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land,” aldus directeur Gijs de Vries van het Rode Kruis.

Treinongeluk in Winsum

Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Eind vorig jaar bijvoorbeeld hielpen vrijwilligers van het noodhulpteam mee bij het treinongeluk in Winsum. Ze zijn daarnaast veelvuldig ingezet voor de hulpverlening aan vluchtelingen. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.

Twee weken gelden werd de ‘Tulp voor Hulp verkocht bij alle Albert Heijn winkels die Bloemen & Planten verkopen. Van iedere bos tulpen die verkocht (herkenbaar aan de Tulp voor Hulp hoes’) werd, ging een euro naar het Rode Kruis in Nederland. In het weekend van 3 en 4 maart waren ruim 800 vrijwilligers van het Rode Kruis aanwezig bij verschillende Albert Heijn-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten.

Artikel delen?