Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Portret van Floortje Vissers
10 juni 2011 |

Portret van Floortje Vissers

 
 
- Leeftijd: 23 jaar
- Beroep: maatschappelijk werkster, volgt Post-HBO opleiding journalistiek, start in het najaar met een master Culturele Antropologie aan de Universiteit van Utrecht.

Wat voor soort vrijwilligerswerk?

Redacteur sinds maart 2011

Wat vind jij verrassend veelzijdig aan jouw vrijwilligerswerk?

Vrijwilligerswerk wordt omschreven als een win-winsituatie voor zowel de behoevende als voor de vrijwilliger. Bij het Rode Kruis in Tilburg is dit zeker het geval. Ik werk als maatschappelijk werkster en daarnaast studeer ik. In mijn vrijwilligerswerk kan ik veel ervaring op doen.

Wat doet vrijwilligerswerk voor jezelf?

Ik heb gekozen voor het Rode Kruis omdat ik mij herken in de missie van de organisatie: het willen verzachten van menselijk lijden waar dan ook en het waarborgen van respect voor ieder persoon. Ook gaat mijn voorkeur uit naar het Rode Kruis omdat deze organisatie in Tilburg bekendstaat om haar gezelligheid.
Het is een warme organisatie waar je je welkom voelt en waar ruimte is voor ontplooiing. Ik ambieer een carrière in de ontwikkelingssamenwerking en het Rode Kruis helpt mij om ervaring op te doen. Daarnaast is het een veelzijdige organisatie. Zo denk ik eraan om in het najaar de interessante EHBO-cursus te gaan volgen en dat is allemaal mogelijk!

Lees ook over Floortje op www.contour.nl