Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Oktober was borstkanker maand
26 oktober 2015 |

Oktober was borstkanker maand

Zwemmen voor vrouwen die borstkanker hebben (of hebben gehad)

Borstkankerzwemmen

Wist je dat er elke week voor vrouwen die borstkanker hebben, of gehad hebben, een aparte zwemgroep actief is? Het Rode Kruis Tilburg biedt ondersteuning bij dat zwemmen.

pinkribbon2.gif

Naast een leuke, ontspannende, maar ook vooral fysiek belangrijke activiteit, is het voor de deelnemers een sociaal gebeuren. Er worden contacten gelegd en de dames hebben de mogelijkheid gemeenschappelijke ervaringen op een makkelijke manier uit te wisselen.

10 jaar

Borstkankerzwemmen Rode Kruis Tilburg bestond in maart 10 jaar!
Afgelopen voorjaar werd gevierd dat Corry de Laat-Brokken van RK Tilburg voor het eerst 10 jaar geleden ging zwemmen met (ex) borstkanker patiënten. Corry heeft destijds deze 'club' opgericht met Henriette Simons als helpende hand. Er wordt nog steeds gezwommen  dus was de mijlpaal van 10 jaar er zeker een om te vieren.


Zelfvertrouwen terug

Inmiddels hebben ruim 100 vrouwen met borstkanker ervaren hoe fijn het is om te zwemmen. 'Niet alleen de conditie blijft op peil. Ook de onzekerheid die er vaak is door littekens, borstprothesen en kaalheid door de chemokuur, worden overwonnen. En daar komt bij dat je alles wat je doormaakt, kunt delen met lotgenoten. Het is dus niet alleen nuttig maar ook ontzettend gezellig', vertelt Corry
enthousiast.


Ook zin om te zwemmen?

Momenteel zijn er 35 vrouwen actief betrokken bij de zwemclub. Tegen een geringe bijdrage kunnen vrouwen met borstkanker of vrouwen die hiervan genezen zijn, iedere vrijdagochtend zwemmen bij Drieburcht in Tilburg of iedere maandagavond bij Waterspoor in Goirle. Wil je ook deelnemen aan het zwemmen of sponsor worden? Neem contact op met Corry de Laat-Brokken;  06 19 59 95 95.

Je kunt ook ons kantoor bellen (013) 542 51 63 of mail naar info@rodekruistilburg.nl.