Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Nieuwtjes in het eerste kwartaal!
14 maart 2016 |

Nieuwtjes in het eerste kwartaal!

​De maanden vliegen voorbij en werk wordt gedaan. Ook bij Rode Kruis Tilburg.
We vinden het leuk je op de hoogte te houden van onze activiteiten. Misschien zit er wel wat tussen waar je interesse in hebt.

​Je kunt hierover altijd contact opnemen met ons kantoor. Want aan vrijwilligers hebben we nooit genoeg.

Telefoon: (013)  542 51 63. Maar je kunt ook  ons contactformulier invullen en je vraag stellen. Vergeet niet onze facebookpagina te bezoeken, daar vind je altijd het laatste nieuws. Ook hebben wij een agenda waar al onze activiteiten in staan.

Waar zijn we zoals mee bezig?

Wandeltocht

Op zondag 3 april organiseert het Rode Kruis Tilburg voor het vijfde jaar op rij de wandeltocht door prachtige natuurgebieden in en rondom Goirle. Het doel dit jaar is lichamelijk beperkten een spannende, sportieve survival vakantie te geven. Samen met jou wandelen wij dit jaar voor diegenen die dat zelf niet kunnen, en zorgen we voor een onvergetelijke vakantie. Heb je zin in een mooie wandeling? Er zijn routes van 8- 16 - 24 en 32 km. Voor de kinderen is er een leuke puzzeltocht van 5 km! Trek er lekker op uit met het hele gezin en geef je op! Dan kan via www.rodekruiswandeltocht.nl.

wandeltocht.jpg

Nl Doet

Het was mooi zonnig zaterdag 12 maart. We stonden op de Westermarkt waar we geïnteresseerden informatie gaven voor de Telefoon ContactCirkel van het Rode Kruis Tilburg. Daarnaast gingen een viertal studenten van de Rode Kruis Studentendesk Tilburg bij een aantal aanleunwoningen langs, ook met informatie over onze Telefoon ContactCirkel. Trots waren we op onze nieuwe mobiele wand. We hopen daarmee veel aandacht te trekken op komende evenementen en beurzen. Een succesvol ‪#‎NLdoet‬‬ dit jaar dus. 

NL_doet.jpgNL doet 2.jpg

Tulp voor Hulp

In Tilburg stonden we bij de AH XL met de Tulp voor Hulpactie. Van elke verkochte bos tulpen ging € 1,- naar de lokale hulpverlening van het Rode Kruis. Om in Tilburg onze vrijwilligers goed voor te bereiden, op te leiden en met de juiste uitrusting hulp te kunnen laten verlenen heeft het Rode Kruis jouw steun hard nodig. Dus dank voor je bijdrage! 

tulpvoorhulp1.jpgtulpvoorhulp2.jpg

Landelijke wervingscampagne

Als iets van de wervingscampagne gezien in Tilburg? We kunnen nog steeds actieve mensen gebruiken voor verschillende werkvelden. Zo zijn er leuke vacatures m.b.t. communicatie, een coördinator en een bestuurslid PR/relatiebeheer. Maar we hebben ook een bestuurslid Finance en control nodig. En ‘what about’ een Rode Kruis Biker en een EHBO'er voor evenementen? Kijk op onze website www.rodekruis.nl/afdeling/tilburg/vacatures

wervingscampagne1.jpgwervingscampagne2.jpg

Welkom Winkel Tilburg

Op de Spoorzone is de winkel gesloten, maar binnenkort opent Welkom Winkel Tilburg gelukkig een nieuw locatie. Dit is dan officieel een van de 7 Rode Kruis distributiecentra voor vluchtelingenhulp. Inmiddels zijn alle resterende materialen naar Oss over verhuist en wachten we in Tilburg op een nieuwe locatie. Gesprekken daarover zijn al in volle gang. Als je nog suggesties heb, horen we het graag?

welkomwinkel.jpg

Lokale Evenementen hulp

Er staan vele evenementen op de lijst zoals Hip-Hop festival, Molenparkfeest, Koningsdag 538, Mei markt, Wandelbosfestival, Elastiek, Festival Mundial, Festival v/h Levenslied. U zult ons daar natuurlijk weer zien en in onze nieuwe kleding lijn.

Cursus EHBO

De cursus eerstehulpverlener zit er weer op. Een tiental cursisten hebben het RK certificaat behaald! De cursus stond onder leiding van Belinda met als Lotus Tineke. Hanneke, Matti, Marco, Floortje, Ilse, Sjan, Narda, Heidie en Niek. Van harte gefeliciteerd!

Workshop 'Risico’s in en om het huis'

Maandag 18 januari 2016 werd in het Sportcafé De Blaak een workshop van het Rode Kruis bezocht door ongeveer 25 Blaakbewoners.  
De workshop werd georganiseerd door ambassadeurs van Wijkraad De Blaak i.s.m. het Rode Kruis. Doel was om bewoners bewust te maken van eventuele risico’s in en om het huis, en te leren wat te doen bij voorkomende calamiteiten, van allerlei aard. Voorbeelden hiervan zijn een ongeval, stroomuitval, brand, wanneer bel je 112, heb je een lijstje met telefoonnummers (netwerk) voor noodsituaties etc.  
De werkvorm was een bingo in het kader van Red-ik-mezelf. Deze bingo is een interactieve werkvorm waarbij vele onderwerpen aan bod komen. De onderwerpen kwamen ook voort uit de zeer actieve deelname van de aanwezigen en leverde duidelijke voorbeelden en oplossingen op. Bijvoorbeeld het gebruik van een ICE (In Case of Emergency) nummer op je mobiele telefoon, waardoor hulpverleners direct een contactpersoon van de eigenaar kunnen bereiken.
Tijdens de bingo werden voorbeelden van een rookmelder en medisch paspoort getoond. Voor iedereen was een exemplaar van Checklist Noodsituatie beschikbaar, die desgewenst door het Rode Kruis gratis geplastificeerd werd. Nadat iedereen voorzien was van een informatiepakketje van het Rode Kruis, werd deze zinvolle en interessante workshop afgesloten.  

Artikel delen?