Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Lintjes voor Rode Kruis Tilburg
29 april 2011 |

Lintjes voor Rode Kruis Tilburg

Corry de Laat

Corry de Laat werd rond 1960 vrijwilligster bij het Tilburgse Rode Kruis. Ze bracht het tot helpster Eerste Klas, werd groepshoofd voor de vrouwen en promoveerde in 1980 tot eerste vrouwelijke colonnecommandant van Nederland.
Later bekleedde ze de bestuursfunctie Noodhulp. Verder is ze kaderinstructeur EHBO, oprichtster van een zwemgroep voor vrouwen met borstkanker en EHBO-docente. Ze hielp bij het opzetten van het snel inzetbare Sigmateam Tilburg.
Nog steeds begeleidt ze mensen met een beperking tijdens het zwemmen en bij vakanties in een van de vakantiehotels van het Rode Kruis.

Emmy van ’t Hoff

Emmy van ’t Hoff is al meer dan 25 jaar Rode Kruisvrijwilligster. Ze was sectiecommandant van de colonne en begeleider bij zowel de jaarlijkse bedevaart naar Beauraing als vakanties voor mensen met een beperking.
Ook was ze teamleider Opvang en Verzorging, coördinator van de handwerkgroep en huisbezoekgroep, bestuurslid Sociale Hulp en begeleider van scholieren bij maatschappelijke stages.

Tegenwoordig is ze actief in zorgcentrum De Heikant en begeleidt patiëntenvervoer van en naar de kapel in het Elisabeth Ziekenhuis.