Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Hoorn van Afrika
30 juli 2011 |

Hoorn van Afrika

 
In de ‘Week voor de Hoorn’ voeren bedrijven en particulieren actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de droogte in de Hoorn van Afrika. Zo roept De Over Datum Eetclub iedereen op zijn eigen ‘over de datum diner’ te organiseren en geld te doneren aan Giro555.
Op overdatum.org is een pop-up community te vinden met tips en trucs.

Bekende Nederlanders zetten zich in

Ook bekende Nederlanders als Yfke Sturm, Marco Borsato, Paul van Vliet en Johnny Hoogerland zetten zich belangeloos in voor Giro 555. Op donderdag zal er een groot Giro 555 event plaatsvinden.
Overal in het land zullen in de ‘Week voor de Hoorn’ kleine en grote evenementen plaatsvinden. Zo spelen in heel Nederland beiaardiers We are the world op het carillon, fietsen jongeren de Alpe d’Huez op en verkopen kinderen cakejes voor Giro 555.

Heel veel geld nodig

Om een einde te maken aan de hongersnood in de Hoorn van Afrika is volgens de FAO, de voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties, 1,1 miljard euro nodig. Tot nu toe is 13 miljoen euro binnengekomen op Giro 555 voor de slachtoffers van de droogte in Kenia, Ethiopië en Somalië.
Maandagochtend 1 augustus zal de stand van dat moment worden bekend gemaakt.[