Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Afdelingen Afdeling Tilburg Nieuws Rode Kruis Week 2016
13 juni 2016 |

Rode Kruis Week 2016

Rode Kruis Week in Tilburg van start
In de week van 19 t/m 25 juni gaan in de regio Tilburg weer ruim 400 collectanten op pad om geld in te zamelen voor de regionale hulp van het Rode Kruis.
In alle stadsdelen van Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot, Goirle en Riel wordt geld ingezameld om ook volgend jaar weer mooie hulpacties in te kunnen zetten om bijvoorbeeld mensen uit de buurt sterker en zelfredzamer te maken in het geval zich een situatie van nood voordoet.

Rode Kruis Week

Ieder jaar is er een speciale Rode Kruis Week. Tijdens deze week is er aandacht voor de regionale hulpverlening van de noodhulporganisatie en wordt door alle afdelingen in het land gecollecteerd. Veel aandacht gaat er in Tilburg uit naar waar het geld precies aan besteed wordt.
RK_A2 Affiche_2016_LR1.jpg 

Hier om te helpen

Vrijwel iedereen weet dat het Rode Kruis zich wereldwijd inzet voor zieken, gewonden en gehandicapten. Minder bekend is de hulp die het Rode Kruis lokaal aanbiedt. Want het Rode Kruis is dé humanitaire noodhulporganisatie, ook in de buurt. Ook in de regio Tilburg zijn ruim 200 vrijwilligers actief die zich inzetten voor burgers uit Tilburg en omgeving die hulp nodig hebben.

Zo is het geld dat vorig jaar is opgehaald o.a. besteed aan de opstart van de Welkom Winkel, het bieden van Eerste Hulp bij evenementen door het Bike-team en het versterken van het eigen oplossend vermogen van kwetsbare burgers door het aanbieden van workshops.

Zonder de bijdrage van bewoners zou ook het initiatief als zwemmen voor vrouwen met borstkanker niet van de grond gekomen zijn.
Met 423 collectanten uit de buurt wordt er ook dit jaar weer een mooie opbrengst verwacht. Geld dat direct wordt ingezet voor hulpacties in Tilburg en omgeving. Zo helpt het Rode Kruis direct en óók dichtbij.
 

Rode Kruis Tilburg e.o.

Het Rode Kruis Tilburg helpt al meer dan 100 jaar direct in geval van nood. De afdeling werkt voor Tilburg, Berkel-Enschot, Gilze-Rijen, Goirle, Riel en Udenhout. De afdeling Tilburg maakt deel uit van het district Zuid-West-Brabant van het Nederlandse Rode Kruis. Het landelijke Verenigingskantoor is gevestigd in Den Haag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Rode Kruis,
afdeling Tilburg e.o.,
de heer Flip van Meurs,
tel: 06 46741456

Artikel delen?